-
İflas
2005 yılında bir limited şirkete (dersane) %5 oranında ortak oldum aradan 7- 8 ay geçtiğinde mali denetime girdik ve 2000 - 2004 yıllarını kapsayan vergi borcu tahakkuk ettirildi ( yaklaşık 90 milyar) ortaklar borç konusunda anlaşmazlığa düştüğü için işyerini kapatma kararı aldık ve iflas başvurusu yaptık şuan mahkeme iflası verdi. Bu durumda borcun ödenmesi acaba nasıl gerçekleşir ? şirketin herhangi bir mal varlığı yok ! budurumda bana hissem oranın da mı mali bir borç çıkarılır ? yoksa maliye ne bulursam alırım mantığıyla bütün borçlardan sorumlu tutacak şekilde hepsini benden mi alır ? (diğer ortakların bazılarının emekli maaşı, bazılarının evi benim de arabam var ) kimden ne bulursa onu mu alır ?
ikinci bir sorum da ben şirkete 2005 te ortak oldum borç 2000-2004 yıllarıarasını kapsıyor. bu durumda bana borç çıkmama durumu var mı ? Maliye borç ihtarı gönderdiğinde ben maliyeye yazılı olarak yeni ortak olduğumu ve borcun benim dönemimde gerçekleşmediğini bildirdim.
Yardımcı olursanız sevinirm
-
Re: İflas
Şirketlerde (Sermaye şirketleri) Tacirler şirket borçlarından tüm mal varlıklarıyla sorumludurlar. Dolayısıyla herbiriniz tüm malvarlığınızla sorumlusunuz. Ancak bazı eşyaların haczi kanunen yasaklanmıştır. Binaenaleyh siz borçtan tüm malvarlığınızla sorumlusunuz.
-
Ayrıca şirketler satın alınınca borç ve alacaklarıyla birlikte devralınır.
-
teşekkürler . . peki şirket iflas ettiğinde bazı borçlarında azalma olur mu ?
-
Ne gibi mesela? soruyu tam anlayamadım
-
Hukukçu olmayan üyelerimiz, hukuki konularda görüş bildirmesinler diye defalarca uyardık.
Sayın Altan, ticaret şirketlerinde, ortaklar şirket borcundan mesul olmazlar. Ancak koymayı taahhüt ettikleri sermaye oranında sorumlu olurlar.
Ancak yöneticilerin, vergi ve sigorta primi ile ilgili sınırsız sorumluluğu vardır.
-
Cevap: Re: İflas
Sezonluk işçiyim;
çalıştığım şirket iflas etti 4 ay önçe çalıştığım ekim aylığımı alamadım onu nasıl alabilirim mailime gönderirseniz sevinirim.
-
Cevap: Re: İflas
Mailinize neden gönderelim? Çok mu özel?
İşveren şirket iflas etti ise iflas masasına başvurmalısınız.