8 yıl önce işlenen yüzkızartıcı suç çocuğun velayet hakkını etkiler mi?
8 yıl önce fuhuş'tan fişlenmiş ama üniversitemezunu kültürlü bir dostum şu anda 6 yıllık evli ve 5taşında bir çocuk annesi. Eşiyle şiddetli geçimsizlikleri var ve boşanmak istiyor fakat çocuğun, bu geçmişinde yapmış olduğu hata siciline işlenmiş olmasından dolayı velayetin babaya verileceğinden korkuyor. Velayeti alabilirmi? Baba elinden geleni ardına koymayan türden. Bayanın hakları nedir? Lütfen acil yardım, zira bu kişinin gerçekten yardıma çok ihtiyacı var!!
Re: 8 yıl önce işlenen yüzkızartıcı suç çocuğun velayet hakkını etkiler mi?
Alıntı:
akeda rumuzlu üyeden alıntı
8 yıl önce fuhuş'tan fişlenmiş ama üniversitemezunu kültürlü bir dostum şu anda 6 yıllık evli ve 5taşında bir çocuk annesi. Eşiyle şiddetli geçimsizlikleri var ve boşanmak istiyor fakat çocuğun, bu geçmişinde yapmış olduğu hata siciline işlenmiş olmasından dolayı velayetin babaya verileceğinden korkuyor. Velayeti alabilirmi? Baba elinden geleni ardına koymayan türden. Bayanın hakları nedir? Lütfen acil yardım, zira bu kişinin gerçekten yardıma çok ihtiyacı var!!
aile mahkemeleri çocuğun menfaatlerini göz önünde bulundururarak karar verirler.. hatta bazı hakimlerin çocukların velayetlerini hayat kadını olan annelerine verdikleri görülmüştür (bende bir yerde okudum bunu ama şimdi hatırlayamıyorum ihtiyarlık işte). annenin kültürlü, üniversite mezunu olması velayetin anneye verilmesi hususunda kıstas değildir sanırım.. baba elinden geleni ardına koymayan türden derken de neyi kastettiğinizi anlamadım, şiddetmi, darpmı, tehditmi, tecavüzmü, yasal olarakmı çok güçlü, maddi olarakmı bir güce sahip.. eğer bu türden iddialar da varsa ispatlanması gerekir..
saygılar iyi bayramlar.. geçmiş olsun..
Re: 8 yıl önce işlenen yüzkızartıcı suç çocuğun velayet hakkını etkiler mi?
Alıntı:
akeda rumuzlu üyeden alıntı
Evet Zina yapmış veya bu tip Fuhuş olayına karışmış,Anneler üzerindeki velayet hususunda,mahkemeler cok durmaktadır,hernekadar cocuk 5 yaşında isede anne şefkatine muhtacta olsa,bu Hakimin vereceği bir karar şimdiden bunu kestirmek cok güc inanın, eyer bu boşanma davanızdada bu tip bir iddilalar ileri sürülür delilde gösterilirse,anneye velayatin verilmesi cok cok gücleşir.
Baba elinden geleni ardına koymıyan biri olarak bunu hukusal yönden uğraşır şekilde anlıyorum,bu hususta büyük iğtimalle baba eşinin tekrardan dışarı hayata gözü olduğu hususta iddia eder ve tanıkta ileri süre bilir,evet bu işi ozaman cok gücleştirir.tanık dahi uydura bilir, bu hususun iddiası bile kafalarda karışıklık yaratır.