Bakaya Kalanların Pasaport Alması
Merhaba arkadaslar.
Oncelikle ayni konuyu baska bir Foruma da da yazdim. Forumlar hakkinda tam olarak bilgiye sahip olmadigimdan dolayi. maazeretimi lutfen kabul edin.
Ben 1 sendeden fazladir yurtdisinda yasamaktayim. Daha once Turkiye'de yuksek lisans yaparken maddi imkanlarimin bozulmasi yuzunden calismak icin egitimimi yarida birakip yurt disina ciktim. Universite kaydimi silip askerlik subesine haber vermis. 1 Aralik 2007 de yedek subay sinavina girmem gerektigini ogrenmistim. Ben 28 Agustos 2007 tarihinden beri Bangkok, Tayland' da yasamaktayim. Burada Turkiye ile ticaret yapiyorum. Ben yurt disinda oldugum donemde bakaya duruma dustum. Bu ulkede is vizesi ve calisma izni almak cok zor. Onun icin turist vizesiyle calismaktayim. Meslegim itibariyle devamli olarak diger Asya ulkelerine de yeni mallar almak icin gitmekteyim. Benim su an itibariyle pasaportumun 2 yil kadar suresi kaldi ve de devamli diger ulkerlere gidip geldigim icin pasaportum sayfalari dolmak uzere.
Ben suana kadar elcilige gidipte savunma mi vermedim. Acikcasi elcilige gittigimde nasil bir tavarila karsilacasagimdan emin degilim. eger elcilige gidersem pasaportumu degistirme sansim var mi? cunku pasaportumun sayfalarinin dolmasina az kaldi ve de elcilige gittigimde nasil bir isleme maruz kalirim. beni Turkiye' ye yollarlar diye bir bilgi edindim. oyle bir durum mumkun mu? benim turist vizesiyle de olsa en az 2 yil daha yutdisinda calismam gerek. cunku bu sekilde aileme para yollayabiliyorum. Sizden bu konuda bana yardimci olmanizi rica ediyorum.
Saygilarimla,
Re: Bakaya Kalanların Pasaport Alması
Alıntı:
selim.kk rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaslar.
Oncelikle ayni konuyu baska bir Foruma da da yazdim. Forumlar hakkinda tam olarak bilgiye sahip olmadigimdan dolayi. maazeretimi lutfen kabul edin.
Ben 1 sendeden fazladir yurtdisinda yasamaktayim. Daha once Turkiye'de yuksek lisans yaparken maddi imkanlarimin bozulmasi yuzunden calismak icin egitimimi yarida birakip yurt disina ciktim. Universite kaydimi silip askerlik subesine haber vermis. 1 Aralik 2007 de yedek subay sinavina girmem gerektigini ogrenmistim. Ben 28 Agustos 2007 tarihinden beri Bangkok, Tayland' da yasamaktayim. Burada Turkiye ile ticaret yapiyorum. Ben yurt disinda oldugum donemde bakaya duruma dustum. Bu ulkede is vizesi ve calisma izni almak cok zor. Onun icin turist vizesiyle calismaktayim. Meslegim itibariyle devamli olarak diger Asya ulkelerine de yeni mallar almak icin gitmekteyim. Benim su an itibariyle pasaportumun 2 yil kadar suresi kaldi ve de devamli diger ulkerlere gidip geldigim icin pasaportum sayfalari dolmak uzere.
Ben suana kadar elcilige gidipte savunma mi vermedim. Acikcasi elcilige gittigimde nasil bir tavarila karsilacasagimdan emin degilim. eger elcilige gidersem pasaportumu degistirme sansim var mi? cunku pasaportumun sayfalarinin dolmasina az kaldi ve de elcilige gittigimde nasil bir isleme maruz kalirim. beni Turkiye' ye yollarlar diye bir bilgi edindim. oyle bir durum mumkun mu? benim turist vizesiyle de olsa en az 2 yil daha yutdisinda calismam gerek. cunku bu sekilde aileme para yollayabiliyorum. Sizden bu konuda bana yardimci olmanizi rica ediyorum.
Saygilarimla,
tam bir bilgim olmamasına rağmen, az çok şöyle;
askerlikle sornun olduğunda pasaport uzatmıyorlar, öğrencilerden askerlik tecili ne kadarsa o kadar pasaport süresi veriyorlar. o nedenle genelde Türkye de uzatırlar, ancak bakaya kaldığın için senin türkiye de de uzatma şansın yok, ve büyük bir ihtimal konsolosluklardan da uzatamazsın, senden "askerlik durum belgesi" isterler ve muhtemelen bunu alamazsın.
ancak, konsolosluklar kolluk kıvveti vs. değildir, gidersiniz sorarsınız ama sizi alıkoyamazlar ya da türkiye ye yollayamazlar.
şiu an için sanırım 2 yıl daha kasıp türkiye'ye dönerek askerlik yapmanız gerekiyor ancak bulunduğunuz ülkeden çalışma izni alırsanız çok daha rahat edersiniz.
kolay gelsin.
vindobona arkadas yorumun icin tesekkur ederim.
sitedeki bazi forumlarda askerlik islemleri baska vatandaslik hakki baska. pasaport almak vatandaslik hakki diye yazilar okudum bazi forumlarda. sizce mumkun mu?
simdiden tesekkurler,
Alıntı:
vindobona arkadas yorumun icin tesekkur ederim.
sitedeki bazi forumlarda askerlik islemleri baska vatandaslik hakki baska. pasaport almak vatandaslik hakki diye yazilar okudum bazi forumlarda. sizce mumkun mu?
simdiden tesekkurler,
konsolosluk pasaportun bittikten sonra veya bitmeye yakin psportunu 3 ay uzatir devmli uzatum icin temiz kagidi ister .ogrenci degilsin iscide degilsin.... o zaman benim bildigim kadariyla bi defalikm 3 ay uzatirsin sonra da 1 ay maximum uzatirlar.sen orda isci vizesi alip 3 sene yasal calisip bedeli yapicaksin olursa
Arkadaslar yardimlariniz icin tesekkur ederim.
Is vizesi almak bu ulkede ne yazikki cok zor. ama dil okuluna yazilip ta 1 yillik ogrenci vizesi almak cok kolay. eger dil okuluna yazilip ogrenci vizesi alirsam konsolosluk bakaya oldugum icin askerligimi tecil eder mi veya yeni bir pasaport verir mi bana?
Alıntı:
Arkadaslar yardimlariniz icin tesekkur ederim.
Is vizesi almak bu ulkede ne yazikki cok zor. ama dil okuluna yazilip ta 1 yillik ogrenci vizesi almak cok kolay. eger dil okuluna yazilip ogrenci vizesi alirsam konsolosluk bakaya oldugum icin askerligimi tecil eder mi veya yeni bir pasaport verir mi bana?
tekrardan cevap vermek istedim bu konuya, ancak gene söylemeliyim tam bir bilgim yok, ancak,
öğrenci olarak askerlik tecili yapmak için YÖK tarafından tanınan bir üniversitede okumak gerekiyor diye biliyorum (lisan, lisansüstü, doktara vs.).
Dil kursu aracılığı ile tecil edemezsiniz.
yani bulunduğunz ülkenin size öğrenci vizesi vermesi burada kilit rol oynamıyor, önemli olan öğrenci dosyası açtırabilmeniz, buda dediğim gibi yök tarafından kabuk gören bir okul olmalı.
en temiz bilgiyi bence konsolosluktan alabilirsiniz, hatta e-konsolosluk denen bir sistem vardı, mail ya da telefon aracılığıyla gitmedende olur.
(akıl vermek için değil ama bir çok insan "evlilik" yoluyla bu tür dertlerinden kurtuluyor ,tabi hem pahalı hem zor bir yol)
sayin vindobona arkadas,tavsiylerin icin cok tesekkur ederim.
evlilikten bahsetmissin. evlilik olayini arastirdim burda evlenirsem 1 yillik vize alabiliyorum ama calisma izni vermiyorlar. sadece oturum. yalniz benden konsolosluktan bekar olduguma dair belge getirmemi istiyorlar evlenmek icin. ben de eger konsolosluga belge almak icin gidersem bakaya oldugum icin belge vermezler yada savunmami alip Turkiye' ye yollarlar endisesiyle birsey yapamiyorum. biran once icinde bulundugum bu durumdan kurtulmam gerek. tavsiyelerinizi bekliyorum.
simdiden tesekkur ederim.