Fahri Müfettişin Kesmiş Olduğu Trafik Cezası
Bugün elime 21-08-2008 tarihli ceza tutanağı geldi ve bu tutanak 23-09-2008 tarihde tebliğ edildiğini ama bu tutanağın 28-09-2008 tarihinde posto kutusunda buldum ve muhtarlıktan ceza tutanağını aldım.
Ceza kırmızı ışıkla ilgili bir ceza ve bu ceza hayatımda bir kaça kere gittiğim ve en son gittiğim zaman ise 2007 tarihinde gittiğim bir yer. Ben bu cezaya itiraz etmek istiyorum ama ne yapacağımı tam olarak forumda baktığım kadarıyla anlamadım. örnek dilekçe https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=22805 tam sonuçlanmamış bir bölüm olduğundan dolayı anlamadım,
davayı direk olarak dilekçeyi mahkemeye vermemiz yetermi yoksa bir avukat ne biliyim bir harc bedeli falan ödememiz gerekiyormu. ben o tarihte işte olduğumu burdaki çalışanlardan ve kurumumundan ve bodromdan görüleceği üzere izinsiz olduğumu ispat ederim ama arkadaşlar arabayı başkasına vermiş derler o zaman ne yapacaksın dediler bunun için ne yapmam gerekiyor.
Nasıl davranmam gerekiyor şimdiden ilginiz ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim...
Re: Fahri Müfettişin Kesmiş olduğu Trafik cezası
ilginiz ve alakanıza teşekkürler çok aydınlattınız.
Sağolun hukiki neti tebrik eder başarılarınızın devamı bu durumda dileyemiyorum...
Re: Fahri Müfettişin Kesmiş Olduğu Trafik Cezası
Alıntı:
olcay_05 rumuzlu üyeden alıntı
Bugün elime 21-08-2008 tarihli ceza tutanağı geldi ve bu tutanak 23-09-2008 tarihde tebliğ edildiğini ama bu tutanağın 28-09-2008 tarihinde posto kutusunda buldum ve muhtarlıktan ceza tutanağını aldım.
Ceza kırmızı ışıkla ilgili bir ceza ve bu ceza hayatımda bir kaça kere gittiğim ve en son gittiğim zaman ise 2007 tarihinde gittiğim bir yer. Ben bu cezaya itiraz etmek istiyorum ama ne yapacağımı tam olarak forumda baktığım kadarıyla anlamadım. örnek dilekçe
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=22805 tam sonuçlanmamış bir bölüm olduğundan dolayı anlamadım,
davayı direk olarak dilekçeyi mahkemeye vermemiz yetermi yoksa bir avukat ne biliyim bir harc bedeli falan ödememiz gerekiyormu. ben o tarihte işte olduğumu burdaki çalışanlardan ve kurumumundan ve bodromdan görüleceği üzere izinsiz olduğumu ispat ederim ama arkadaşlar arabayı başkasına vermiş derler o zaman ne yapacaksın dediler bunun için ne yapmam gerekiyor.
Nasıl davranmam gerekiyor şimdiden ilginiz ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim...
Sayın Olcay,
Biraz sitemde bulunmuşsunuz ama şahsen ben iletinizi yeni görüyorum. Trafik Para Cezalarına itiraz süresi tebellüğ ettiğiniz tarihten itibaren 7 gündür. Yetkili mahkeme; bulunduğunuz yerde Trafik Mahkemesi varsa bu, yoksa Sulh Ceza Mahkemesidir. Davayı bir avukat aracılığıyla takip etmek ya da kendiniz takip etmek konusu tamamen size kalmış bir konudur. Bu davayı açarken hiç bir harç ödemeyeceksiniz ancak dava sonunda haksız çıkarsanız yargı giderleri size yükletilecektir. Haklı çıkmanız halinde yargılama giderlerinin hazine üzerinde bırakılmasına karar verilecektir.
Dava doğrudan mahkemeye bir dilekçe (varsa ekleri) vererek açılır. Süre geçmiş gibi görünse de muhtardan aldığınız tarihi ispat ederseniz davanızda süre yönünden bir sorun olmayacağını düşünüyorum. Saygılar..
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
Re: Fahri Müfettişin Kesmiş Olduğu Trafik Cezası
...............SULH CEZA ( veya TRAFİK) MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE
DAVACI : Adınız, Soyadınız,TC.No:.......... açık, tam adresiniz.
DAVALI: ...............Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü
KONUSU: Davalı idarenin ..........tarih ve ...........sayılı trafik para cezası
tespit tutanağının iptali istemidir.
TEBLİĞİ: 28.09.2008
AÇIKLAMASI:
1- Tebliğ tarihi ile ilgili itirazınızı, gerçek tebliğ tarihinin 28.09.2008 olduğunu bu bölüme yazın. Gerekirse muhtardan alacağınız bir belgeyi EK1 olarak buraya ekleyin.
2- İtiraza ilişkin tüm ayıntıları, savunmalarınızı
3- bu bölümlerde belirtebilirsiniz.
SONUÇ-İSTEM: Yukarıda açıklanan tüm gerekçeler ve mahkemenizin resen göz önüne alacağı hususlarla davalı idarenin konu bölümünde belirtilen trafik para cezası tespit tutanağının iptaline, yargı giderlerinin hazine üzerinde bırakılmasına karar verilmesini saygı ile arz ve talep ederim.02.10.2008
İmza
Adınız Soyadınız
EKLERİ: 1-Muhtardan alınan belge
Re: Fahri Müfettişin Kesmiş olduğu Trafik cezası
Alıntı:
olcay_05 rumuzlu üyeden alıntı
ilginiz ve alakanıza teşekkürler çok aydınlattınız.
Sağolun hukiki neti tebrik eder başarılarınızın devamı bu durumda dileyemiyorum...
"hukiki net" değil, "hukuki.net"
"devamı" değil, "devamını"
İletinize cevap verilmek mecburiyetinde mi? Hayır, böyle bir mecburiyetimiz yok.