SSK'dan Emekli Sandığı'na Geçiş
Selamlar,
SSK'ya bağlı olarak 3 yıl boyunca bir mühendislik firmasında çalıştım. Şimdi Araştırma Görevlisiyim ve bir devlet üniversitesinde Emekli Sandığı'na bağlı olarak çalışıyorum. SSK'lı günlerimin şu andaki kıdem veya dereceme nasıl bir faydası olur? Maaşım değişir mi? Bunun için ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkür ederim....
Saygılarımla....
Re: SSK'dan Emkli Sandığı'na Geçiş
657 s Kanun kapsamındaki sıfatınızı yani kadronuzu bilemediğimden,tahminen teknik hizmetler sınıfı olarak kabul ederek 657 s Kanunun 36.maddesinin C/1 bölümüne bakmanızı tavsiye ederim.İlgili müracaatı Rektörlüğe mi yoksa dekanlığa mı yapmalısınız,onu bilmiyorum.
İyi günler...
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
657 s Kanun kapsamındaki sıfatınızı yani kadronuzu bilemediğimden,tahminen teknik hizmetler sınıfı olarak kabul ederek 657 s Kanunun 36.maddesinin C/1 bölümüne bakmanızı tavsiye ederim.İlgili müracaatı Rektörlüğe mi yoksa dekanlığa mı yapmalısınız,onu bilmiyorum.
İyi günler...
Ben 2547 sayılı kanunun 50/d maddesine göre alınmış bulunmaktayım. Bordroma baktığımda "Aylik ve Emeklilik D/K = 5/1 7/1" gözüküyor. Umarım bu bilgilerin faydası olmuştur. İlginiz için teşekkür ederim. Saygılarımla...
Dediğiniz kanuna baktım.Siz 33/a oluyorsunuz.Yine aynı kanunun geçici 19.maddesinde "...657 s Kanuna göre intibakları yapılır." deniyor,öncekiler için.Kanunun hiçbir yerinde "Şu kişi filan derece falan kademeden başlatılır,her yıla bir kademe,üç yılda da,bir derece ilerlemesi yapılır."türü bir ifade yok.Demek istediğim bu gibi konularda 657 kuralları geçerli.Ben öyle anlıyorum.Bu durumda sizin başlangıç derece ve kademeniz önceki üç yıl göz önüne alınarak ilgili 657 nin maddesi gereğince intibakınız yapılmalı.Üç yıla bir derece verildiğine göre sizin başlangıcınız bir üst derece olmalı.Müracaat ederseniz düzeltme yapılmalı gibi geliyor bana.Dediğiniz 5 ve 7;biri kadronuzun olduğu,ötekisi de maaş aldığınız derece ve kademeyi gösteriyor olmalı.
Hukukçu olmadığımdan kesin konuşamıyorum,ama; manzarayı ben öyle görüyorum.
İyi günler...
Re: SSK'dan Emekli Sandığı'na Geçiş
Hizmetleri birleştirebilirsiniz. Fakat derece ve kademenizi etkilemez. Haliyle maaşınızda etkilenmez.:)
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
Dediğiniz kanuna baktım.Siz 33/a oluyorsunuz.Yine aynı kanunun geçici 19.maddesinde "...657 s Kanuna göre intibakları yapılır." deniyor,öncekiler için.Kanunun hiçbir yerinde "Şu kişi filan derece falan kademeden başlatılır,her yıla bir kademe,üç yılda da,bir derece ilerlemesi yapılır."türü bir ifade yok.Demek istediğim bu gibi konularda 657 kuralları geçerli.Ben öyle anlıyorum.Bu durumda sizin başlangıç derece ve kademeniz önceki üç yıl göz önüne alınarak ilgili 657 nin maddesi gereğince intibakınız yapılmalı.Üç yıla bir derece verildiğine göre sizin başlangıcınız bir üst derece olmalı.Müracaat ederseniz düzeltme yapılmalı gibi geliyor bana.Dediğiniz 5 ve 7;biri kadronuzun olduğu,ötekisi de maaş aldığınız derece ve kademeyi gösteriyor olmalı.
Hukukçu olmadığımdan kesin konuşamıyorum,ama; manzarayı ben öyle görüyorum.
İyi günler...
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Hizmetleri birleştirebilirsiniz. Fakat derece ve kademenizi etkilemez. Haliyle maaşınızda etkilenmez.:)
Anlaşılan derece ve kademe olarak etkilenmiyorum ancak emeklilik günümün dolmasına faydası olacak. Ne yapalım kısmet değilmiş. Yardım eden arkadaşlara çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim. Saygılarımla....
Siz, yine de 657 nin 36.maddesini iyi okuyunuz.Bazı meslektekilerin önceki hizmetleri 3/4,bazılarının 2/3,bazılarının da 1/1 oranında kıdeminden sayılıyor ve bu sürenin 12 yıldan fazla olamayacağından filan bahsediyor.
İyi günler...