Ödenmemiş fatura hakkında
merhaba arkadaşlar.
başımda bulunan icrayla ilgili bir sorunum var eğer yardımcı olursanız çok sevinirim. sene 2000 yılında faturalı bir cep tel. hattı satın aldım. ve faturanın 30 ytl.lik kısmını ödemeden ve hattı kapatmadan kırdım attım. fakat şimdi ilgili makamdan gelen bir yazıyla şoke oldum. borcumun astronomik rakamlara ulaştığını öğrendim. son nufus sayımında babamla birlikde oturduğum için adrese dayalı tespitte babamla birlikte oturduğum söylenmiş ve 20.10.2008 tarihinde icra işlemlerine başlanacağı söytlenmiş. sorum şu babamın evine gelecek icrayı nasıl kaldırabilriim ?
Re: Ödenmemiş fatura hakkında
Alıntı:
Jandarma rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar.
başımda bulunan icrayla ilgili bir sorunum var eğer yardımcı olursanız çok sevinirim. sene 2000 yılında faturalı bir cep tel. hattı satın aldım. ve faturanın 30 ytl.lik kısmını ödemeden ve hattı kapatmadan kırdım attım. fakat şimdi ilgili makamdan gelen bir yazıyla şoke oldum. borcumun astronomik rakamlara ulaştığını öğrendim. son nufus sayımında babamla birlikde oturduğum için adrese dayalı tespitte babamla birlikte oturduğum söylenmiş ve 20.10.2008 tarihinde icra işlemlerine başlanacağı söytlenmiş. sorum şu babamın evine gelecek icrayı nasıl kaldırabilriim ?
Şu anda babanızın evinde oturmuyorsunuz anladığım kadarıyla.
Söylenen tarihte babanızın evine icra memurları gelirse babanız sizin bu evde oturmadığınızı, size ait hiç bir menkul eşya bulunmadığını -tabi doğruysa- söyleyecek ve istihkak iddiasında bulunacaktır.Yani eğer halen faturalar bulunuyorsa haciz edilmek istenen menkullerin faturalarını icra memuruna gösterecektir.Buna rağmen alacaklı veya vekilinin talebi üzerine haciz yapılıp menkuller muhafaza altına alınabilir.Bu durumda eğer haklıysanız babanız haczin yapıldığı tarihten itibaren bir hafta içinde istihkak davası açıp haciz yapılan menkullerin üzerindeki haczi kaldırabilir.
Bence en doğrusu borçlunun borcunu ödemesi.Eğer borç astronomik rakkamlara ulaşmışsa alacaklı vekiline borcu taksitle ödemek istediği teklif edilmeli.
İyi geceler benimde buna benzer bir sorunum var. kayseride öğretmen olarak görev yapmaktayken rahatsızlanmam nedeniyle 6 ay kadar ankarda hastanede bulunmam gerekti. bu süreç üçerisinde de sabit telefon faturalarım adrese gelmiş ve ödeme yapılamadı. sonraları ödeme ihbarı gönderilmiş ama muhtar köyde olmadığımı bildirmiş. gecen ay postaneden sorduğumda tebligatın geri mahkemeye gönderildiği söylendi. mahkemede araştırdığımda adıma böle bir tebligatın dosyalarda olmadığı söylendi. dün bir telefon geldi ve pazartesi yada en geç bu ayın sonuna borcumun ödenmesi gerektiğini ödenmesse işlem başlatılacağı söylendi. ben memur olmam nedeniyle 15 kasımdan önce ödeme yapamıyacağımı söylememe rahmen yapacak birşey olmadığını belirttiler. ne yapmam lazım yardımcı olursanız çok sevinirim