Askeri Okuldan Ayrılma, Tazminat ödeme işlemleri
Merhaba,
Ben 2004 yılında askeri liseye başladım ve 2008 yılında mezun oldum. Temmuz 2008'de kara harb okuluna devam etmeden ayrılmak için dilekçe verdiğimde 43,000 ytl tazminat ödeyeceğimizi belirttiler ve okuldan diplomamı alırken bu tazminatı ödeyeceğimize dair bir belge imzladık (noterde değil). Ancak 2004 yılında okula başlamadan hazırlanan borçlanma senedinde 26,000 ytl için imza atmıştık. Bu durumda benim ne yapmam gerekir. Herhangi bir kuruma itiraz mı etmeliyim yoksa gelen ödemeleri yapmayıp benim adıma dava açılmasını mı beklemeliyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler.
Re: Askeri Okuldan Ayrılma, Tazminat ödeme işlemleri
Alıntı:
ttan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Ben 2004 yılında askeri liseye başladım ve 2008 yılında mezun oldum. Temmuz 2008'de kara harb okuluna devam etmeden ayrılmak için dilekçe verdiğimde 43,000 ytl tazminat ödeyeceğimizi belirttiler ve okuldan diplomamı alırken bu tazminatı ödeyeceğimize dair bir belge imzladık (noterde değil). Ancak 2004 yılında okula başlamadan hazırlanan borçlanma senedinde 26,000 ytl için imza atmıştık. Bu durumda benim ne yapmam gerekir. Herhangi bir kuruma itiraz mı etmeliyim yoksa gelen ödemeleri yapmayıp benim adıma dava açılmasını mı beklemeliyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler.
Kendiniz de dava açabilirsiniz ama bu masraflı olur en iyisi hakkınızda dava açılmasını bekleyin
Re: Askeri Okuldan Ayrılma, Tazminat ödeme işlemleri
Devrem kim oldugunu bilmiyorum ama Ben Kuleli den sonra Kara Harp Okuluna 3 hafta devam ettim ve daha sonra kendi istegimle ayrildim. Bana da faiziyle birlikte gecen hafta 54 Milyar tazminat geldi. Sen herhangi bir islem yaptinmi? Irtibata gecelim. AvHarun bey bu isi biliyor. Birlikte bir seyler yapmak isterim.
eger elinde bilgi varsa paylasirmisin. ben bu forumu takip ediyorum.KIB.