Boşanma sonrası eve gelen icra
Eşimden mayıs 2008 de ayrıldım.Fakat eşim çok öncesinde bankadan kredi almış ve ödememiş.Şimdi de eve icra avukatları geldi.Evim ve evdeki eşyaların tamamı bana ait.Hepsinin faturaları var.Avukatlar boşanmış olmamızın bir önemi olmadığını ve eşyalara haciz geleceğini söylediler.Evden eşyalarım çıkmadan bu işten kurtulabilirmiyim?Kredi alındığından bile haberim yoktu.eşim emekli ama maaşından kesilen başka paralar varmış.Yeddieminin gelip eşyalarıma el konacağı söylendi.Eşim ile maddi manevi hiçbir ilişkim yok.Evliyken hep bunları yaşadım.Boşanma çözüm değilmi?Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Re: Boşanma sonrası eve gelen icra
Alıntı:
esenlik rumuzlu üyeden alıntı
Eşimden mayıs 2008 de ayrıldım.Fakat eşim çok öncesinde bankadan kredi almış ve ödememiş.Şimdi de eve icra avukatları geldi.Evim ve evdeki eşyaların tamamı bana ait.Hepsinin faturaları var.Avukatlar boşanmış olmamızın bir önemi olmadığını ve eşyalara haciz geleceğini söylediler.Evden eşyalarım çıkmadan bu işten kurtulabilirmiyim?Kredi alındığından bile haberim yoktu.eşim emekli ama maaşından kesilen başka paralar varmış.Yeddieminin gelip eşyalarıma el konacağı söylendi.Eşim ile maddi manevi hiçbir ilişkim yok.Evliyken hep bunları yaşadım.Boşanma çözüm değilmi?Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Ödeme emri sizin adresinize mi geldi?Eğer sizin adresinize geldiyse eski eşinizi bu durumdan haberdar ettiniz mi?
Eşinizden boşanmış olduğunuza göre hakkınızda haciz işlemi yapılamaz.Haciz sırasında istihkak iddiasında bulunursunuz.Buna rağmen eşyalarınız muhafaza altına alınırsa,
Madde 97 - (Değişik madde: 18/02/1965 - 538/54 md.)
İstihkak iddiasına karşı alacaklı veya borçlu tarafından itiraz edilirse, icra memuru dosyayı hemen icra mahkemesine verir. İcra mahkemesi, dosya üzerinde veya lüzum görürse ilgilileri davet ederek mürafaa ile yapacağı inceleme neticesinde varacağı kanaate göre takibin devamına veya talikine karar verir.
İstihkak davasının sırf satışı geri bırakmak gayesiyle kötüye kullanıldığını kabul etmek için ciddi sebepler bulunduğu takdirde merci takibin taliki talebini reddeder.
Takibin talikine karar verilirse, haksız çıktığı takdirde alacaklının muhtemel zararına karşı davacıdan 36 ncı maddede gösterilen teminat alınır.
Teminatın cins ve miktarı mevcut delillerin mahiyetine göre takdir olunur.
(Değişik fıkra: 02/03/2005-5311 S.K./9.mad) Takibin devamına dair verilen icra mahkemesi kararı kesindir.
Alıntı:
esenlik rumuzlu üyeden alıntı
Senin elinde boşanma kararı var değilmi varrr,Eşyalar senin adınıa faturalı değilmi faturalı,Peki Avukat geldiğinde neden haczedip eşyaları götürmedi,bir düşündünmü,eşyaları haciz ede bildimi,hayır Evet boşanmış bir insanın eşyasını ala biliyorsa ordan alsında bizde burdan bir öğrenelim bakalım nasıl haciz oluyormuş,cok merak ettim doğrusu.
Hileli boşanmadıysanız yani eşin o eve gelip gitmiyorsa orada kalmıyorsa,hic bir alacaklı senin o eşyanı haciz edemez, senin kocanı o evde yakalarsalar,amenna Ozamanda İSTİHKAK iddiasında bulunursun ve eve cocuğunu görmek icin geldiğinide iddia ede bilirsin,kocan o eve gecici olarak cocuğunu görmeye veya cocuğunu sana göstermeye gele bilir bunu engelliyen hicbir yasada hüküm yoktur.
Avukatın orada boşanmanızın hicbir önemi yok demesi biraz abesle iştikal etmiş,kimse boşanırken kimseden izin alacak hali yok,
Avukat bunları söylemesi ile hicte mesleğine yakışmıyacak tutum ve davranışicersine girmiş,ve yedi emin gelecek ve eşyalarınızı alacak diyerekte resmen yalan söylemiş,siz boşanma kararınızın bir suretini,icra memeruna vermediyseniz gidin bu boşanma kararının bir suretini bu icra dosyasına koyarak,borclunun bu adreste olmadığını borclu ile boşandığınızı ve nerede olduğunu bilmediğinizi belirtir dilekce ile boşanma kararını bu dosyaya koyun.
O ikamet ettiğn eve nekadar gelip giderse gitsin icra memuru ile O eşyana el süremez.siz onun yolunu kesmişiniz,o borclu kimse gidip onu bulsun. birde evinize gelindiğinde tutulan tutanağın bir suretini size verdilermi.? vermedilerse dosyaya boşanma kararını koyarken bu tutanağında bir suretiniisteyin alın bulunsun evde.
Hicbir zamanda eşyayı götürmiyelim borca ortak olun veya ödeme planı yapalım siz ödeyin eşyanız kalsın şeklinde bir teklifte bulunulursa size kesinlikle kabul etmeyin ve hicbir belgede imzalamayın. saf gördüklerine bunu gayet iyi yapmayı becerirlerde.
Hemen istihkak iddiasında bulunun.Bir avukata gşderseniz başınız ağrımadan bu işten kolay kurtulabilirsiniz.