Bankadaki borçla birlikte tapuyu alabilir miyiz?
İyigünler,önceki zamanlarda verdiğiniz yanıtlar ve yardımlar için teşekkür ederek bir konuda danışmak istiyorum.
Abimin icralık borçlarını ödemek için ailemin geliri yetmediğinden bize ait olan bir evi bir yakınımıza sattik.Kendisi bankadan aldığı konut kredisini bize verdi.Şimdi tapu ve borç kendisinin üzerine.Ödemeleri biz yapıyoruz.Bir problem yok ama tapunun başkası üzerine olması manevi olarak babamı rahatsız ediyor.Ne kadar güvenilir bir yakınımız olsada.Prosedürü ve kanunu bilmediğimiz için size danışmak istediğimiz ise şu? Tapu ile birlikte borcu da kendi üzerimize alma gibi bir durum olabilir mi?Yani kanuni olarak hem tapu hem de bankada borçlu olarak başkası olsun istemiyoruz.Yani tabi mecburiyetten de olsa kendimiz istedik böyle olmasını ama yine de böyle bir çözüm varsa içimiz daha rahat olacak.Şimdiden teşekkürler.
Re: Bankadaki borçla birlikte tapuyu alabilir miyiz?
Banka ile konuşmanız gereken bir konu bu.
Re: Bankadaki borçla birlikte tapuyu alabilir miyiz?
1) evi sattınız
2) parasını aldınız
3) şuanda siz krediyi ödemezseniz, tapu sahibi borçlu olacak ve icra ona gidecek.
yani akrabanız, size çok büyük bir jest yapmış, size güvenmiş borç almış bankadan, paranın tamamını size vermiş...
başından şu ana kadar sizin hiçbir kaybınız yok (tam değerinde kredi kullandığınızı varsayıyorum)
kredi ödemeleri bitince risk oluşacak diye korkuyorsunuz,
bu durumda tek seçeneğiniz var, size jest yapan akrabanızdan senet alırsınız, tapu karşılığı diye düzenlersiniz, kredi ödemesi bitince o size evi iade eder, sizde senedi iade edersiniz.
yalnız bana böyle bir teklif yapsanız "bu iş bitmiştir, krediyi kapatın evi alın" derdim.