Bankanın İmzalattığı Taahütname Hakkında
Selamlar. 4 senedir özel bir bankada çalışıyorum 2008 başında pazarlama kadrosuna geçtiğimden dolayı bana 2 senelik bir sözleşme imzalattılar. Eğer 2 sene dolmadan işten ayrılırsam 3 brüt maaş ve eğitim masraflarının kendilerine ödenmesi gerektiği yazan, başka bir bankadan çok daha iyi bir teklif aldım ve ayrılmak istediğimi belirttim ve bana 2008 senesinden önceki eğitim bedellerinide yansıtmaya çalıştıklarını öğrendim. Ayrıca benden faiz adı altında parada almak istiyorlar. Bu taahütname ne kadar geçerlidir, ne yapmam gerektiğini söyleyebilirmisiniz? Teşekkürler...
Re: bankanın imzalattığı taahütname hakkında
3 brüt maaş ödeme şartı karşılıklı değilse birhükmü yoktur.
Eğitim gideri şartı ise,eğer bu sözleşme ile bir eğitim aldıysanız,çalıştığınız sürede dikkate alınarak bir oranlama yapılması gerekir.Faizler konusunda daha fazla bilgi vermelisiniz.
Daha önceki eğitim giderleri için öngörülen bir çalışma süresi varsa ,önceki çalışma süresi de dikkate alınarak eğitim masraflarının bir kısmı alınabilir.
Re: Bankanın imzalattığı taahütname hakkında
Karşılıklıymış kontrol ettim sözleşmeyi, fakat ben 01,01,2008 de sözleşme imzaladım bana bu süreden önceki eğitim masraflarınıda yüklemeye çalışıyorlar, bunun için ne yapabilirim?
Re: bankanın imzalattığı taahütname hakkında
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
3 brüt maaş ödeme şartı karşılıklı değilse birhükmü yoktur.
Eğitim gideri şartı ise,eğer bu sözleşme ile bir eğitim aldıysanız,çalıştığınız sürede dikkate alınarak bir oranlama yapılması gerekir.Faizler konusunda daha fazla bilgi vermelisiniz.
Daha önceki eğitim giderleri için öngörülen bir çalışma süresi varsa ,önceki çalışma süresi de dikkate alınarak eğitim masraflarının bir kısmı alınabilir.
daha öncede eğitim masrafı var fakat bunlar diğer sözleşmede sona ermedimi.ben 01/01/2008 tarihi itibariyle yeni sözleşme yaptım. bu tarihten sonraki eğitim masraflarını talep etmeleri gerekmiyormu, ama benden daha öncekileirde istiyolar ,ayrıca faiz dediklerini ben sordum ama tam açıklamadılar, hem eğitim masraflarını bugünün fiyatlarına göre istiyorlar. ve mahkeme olmadan detayları göremezsiniz diyorlar
Alıntı:
zobano rumuzlu üyeden alıntı
Karşılıklıymış kontrol ettim sözleşmeyi, fakat ben 01,01,2008 de sözleşme imzaladım bana bu süreden önceki eğitim masraflarınıda yüklemeye çalışıyorlar, bunun için ne yapabilirim?
merhaba,
karşılıklı olması ne anlama geliyor?
Alıntı:
bixente rumuzlu üyeden alıntı
merhaba,
karşılıklı olması ne anlama geliyor?
yani onlar işten çıkardıklarında 3 brüt maaş tazminat verecekeler