Verilen hakkın geri alınması
İşe geliş gidiş için servisi olan bir işcinin onayı alanmadan servisi kullanım hakkı geri alınabilirbir mi, üstelik iş sözleşmesinde "İşe geliş ve gidişlerde kullanılmak üzere işveren servis hizmetini tüm işgörene sağlamaktadır" diye bir ibara varsa.
Re: Verilen hakkın geri alınması
bahsetmiş olduğunuz hak (servis) kanunen sağlanması gereken bir hizmet değildir. işveren maddi durumunu öne sürüp servis hizmetini kesebilir.
İş kanuna göre bir yaptırım olacağını sanmıyorum. çünkğ bunu gösteren bir madde yok
Peki bu durumu işveren bana makul bir süre içinde yazılı bildirmek zorunda değil mi? Hiçbir açıklama yapılmadan böyle uygulamaya geçildi.
Ayrıca benim mesailerim kimi zaman 23:00de bitiyor ve iş ila evim 50km. O saatde hiçbir toplu taşıma ile evime dönemiyorum.Taxi ile de tutar 100ytl yi geçiyor.Bu mağduriyetim için ne yapalirim?
Alıntı:
ibrataş rumuzlu üyeden alıntı
Peki bu durumu işveren bana makul bir süre içinde yazılı bildirmek zorunda değil mi? Hiçbir açıklama yapılmadan böyle uygulamaya geçildi.
Ayrıca benim mesailerim kimi zaman 23:00de bitiyor ve iş ila evim 50km. O saatde hiçbir toplu taşıma ile evime dönemiyorum.Taxi ile de tutar 100ytl yi geçiyor.Bu mağduriyetim için ne yapalirim?
Bu konuyu ben de merak ediyorum aynı durumla karşı karşıya kaldım. İşveren bir çeşit bezdirme politikası uyguluyor, servislerin iptali ile insanlar mecburen işe geç gelecekler ulaşımın zor oldugu bir yer. Yol parası verilmeyecek ancak şöyle bir çözüm getirmişler maaşı 1000 ytl den eksik olana yol parası, 1000 ytl den yüksek olana yol parası yok. Bu eşitsizliğe girermi acaba? Bilgi alırsak paylaşalım.
Alıntı:
ibrataş rumuzlu üyeden alıntı
İşe geliş gidiş için servisi olan bir işcinin onayı alanmadan servisi kullanım hakkı geri alınabilirbir mi, üstelik iş sözleşmesinde "İşe geliş ve gidişlerde kullanılmak üzere işveren servis hizmetini tüm işgörene sağlamaktadır" diye bir ibara varsa.
İş Kanunun 16 maddesinin "iş şartları esaslı bir tarzda değişir, başkalaşır veya uygulanmazsa"hükmü gereğince servis hakkı iptalinin iş sözleşmesinin taraflarına olumlu-olumsuz etkileri değerlendirilmek suretiyle fesih için haklı bir neden olup olmadığı her olayın kendi hal ve şartlarına göre farklılıklar arz edebileceği kanaatindeyim....
Benimde bir sorum olacak.Beb işyerinde bir ünvan alarak bir üst konuma geçirildim.Ancak bana bu konum verilirken bir sözleşme imzalattılar.Bu sözleşmede bu hak geri alınabilir diye.Şimdi benim bu hakkımı elimden alırlarsa benim itiraz hakkım varmı?
İşveren değişiklik yapma hakkını saklı tutmuş ise ve yapılacak değişiklik iyiniyet ve dürütlük kurallarına aykırı değilse yapabilecek bir şey yok..