Askeri mahkemede temyiz sayısı
Zimmet suçundan ordudan ihracına ve 1 yıl hapsine karar verilen tsk mensubu bir kişi ilk temyize basvurur hakim kararı bozar mahkeme yenıden görülür fakat hakim yeniden kararı onaylar ikinci kez temyize gidilir ama hala sonuçlanmadı size sorum temyize ne kadardaha gidilebilir?
Re: Askeri mahkemede temyiz sayısı
Hiç kimse neden bir cevap yazmıyor? Yokmu bu konudan anlayan birisi? Lütfen cevap bekliyorum
Alıntı:
suzanna81 rumuzlu üyeden alıntı
Zimmet suçundan ordudan ihracına ve 1 yıl hapsine karar verilen tsk mensubu bir kişi ilk temyize basvurur hakim kararı bozar mahkeme yenıden görülür fakat hakim yeniden kararı onaylar ikinci kez temyize gidilir ama hala sonuçlanmadı size sorum temyize ne kadardaha gidilebilir?
Askeri Yargıtay kararı onaylayana kadar temyize gidilebilir.
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Askeri Yargıtay kararı onaylayana kadar temyize gidilebilir.
peki askeri yargıtaya gitme süreci nedir bu konuda bılgınız varmı mahkemesı süren kişi ordudan ihraç kararı çıkınca açıga alındı yaklasık 2 senedır acıkta
Alıntı:
peki askeri yargıtaya gitme süreci nedir bu konuda bılgınız varmı mahkemesı süren kişi ordudan ihraç kararı çıkınca açıga alındı yaklasık 2 senedır acıkta
Sürenin ne kadar olacağını bilmem mümkün değil.Mahkemenin karar vermesine ve tebligat işlemlerine bağlı bir durum.
Alıntı:
yld19sm rumuzlu üyeden alıntı
Sürenin ne kadar olacağını bilmem mümkün değil.Mahkemenin karar vermesine ve tebligat işlemlerine bağlı bir durum.
bir yanlış anlaşılma var sanırım
ilk açılan dava yaklasık 3 sene sürdü o zaman acıkta falan degıldı görevındeydı mahkeme direkt ordudan ihracına ve 1 yıl hapsine diye karar aldı
daha sonra temyıze gıttı ve yargıtay kararı bozdu yenıden asgerı mahkemede dava ikinci kez görüldü ve hakım yıne aynı kararı verdi
yani ordudan ihraç kararı
bu karardan sonrada ikinci kez yargıtaya temyıze gıttı yıne yargıtay kararı bozarda yenıden mahkeme görülürse yıne aynı karar cıkarsa böle uzayıp duracakmı bunun bir sonu yokmu yaniii
şimdiden cok teşekkürler
Alıntı:
bir yanlış anlaşılma var sanırım
ilk açılan dava yaklasık 3 sene sürdü o zaman acıkta falan degıldı görevındeydı mahkeme direkt ordudan ihracına ve 1 yıl hapsine diye karar aldı
daha sonra temyıze gıttı ve yargıtay kararı bozdu yenıden asgerı mahkemede dava ikinci kez görüldü ve hakım yıne aynı kararı verdi
yani ordudan ihraç kararı
bu karardan sonrada ikinci kez yargıtaya temyıze gıttı yıne yargıtay kararı bozarda yenıden mahkeme görülürse yıne aynı karar cıkarsa böle uzayıp duracakmı bunun bir sonu yokmu yaniii
şimdiden cok teşekkürler
Bu böyle uzayıp gider,taki usul yönünden dosya tamamlanıncaya kadar.sanıyorum yargıtay esastan değilde usulden bozuyor.Yani eksik görülen hususları tamamlattırıyor yargıtay.bu da sonucu etkilemez.Sonuc hep aynı olur.Ancak siz yinede hiç bir şey olmasa bile yargıtaya temyizde bulunun.nihayetinde öyle yada böyle kaç sene sürerse sürsün sonuclanacak.
Ben kendim 6 sene açıkta kaldım ve herseferinde temyiz ettim.sizde temyiz edin.Bu ülkede kanunlar değişebiliyor.belli olmaz belkide size de uyan bi kanun çıkabilir.temyiz etmenin sayısı ve sınırı yoktur.verilen her kararı temyiz edebilirsiniz.bence etmeniz de yarar var.
Acaba siz şu maddeden yararlanamıyormusunuz;
''Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanan ve Resmi Gazete’de 8 Şubat’da yayımlanan 5728 sayılı ‘Temel Ceza Kanunlarına Uyum Amacıyla Çeşitli Kanunlarda ve Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’, yerel seçim öncesi çıkarılmış ‘mini af’ gibi. 5728 sayılı Kanunun 562’inci maddesi ile Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 231’inci maddesinin değiştirildiği yasada, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilme sınırı 1 yıldan 2 yıl hapis cezasına çıkartılırken; ayrıca şikayete bağlı olmayan suçlar da (inkilap kanunlarında yer alan suçlar hariç) dahil edildi.''
bu kanunu bir inceleyin.
Alıntı:
Hiç kimse neden bir cevap yazmıyor? Yokmu bu konudan anlayan birisi? Lütfen cevap bekliyorum
Askeri Yargıtay'da temyiz sayısı sınırlaması yoktur. Bozmadan sonra verilen her hüküm, öncekinden bağımsız ve yeni bir hüküm olacağından temyiz edilebilir. Bu döngü, Yerel Mahkeme Askeri Yargıtay Dairesi'nin uygun bulacağı kararı verinceye dek sürer gider. Ancak Yerel Mahkeme bozmaya uymayıp önceki kararında direnirse, temyiz incelemesini Askeri Yargıtay Daireler Kurulu yapar. Kurulun kararına uymak zorunludur. Hükmü bozarsa, bozmaya direnilemez. Bu süreçte zamanaşımı süresi dolarsa, dava düşer (ortadan kalkar).
Davanın seyrine bakılırsa yakınınız CMK'nın 231'inci maddesinde yazılı "Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması" kuralından yararlanabilir. Yaralanırsa, hüküm açıklanmaz, tebliğe çıkarılmaz ve hüküm tarihinden itibaren 5 yıllık deneme süresi boyunca askıda kalır. 5 yıl dolunca ortadan kalkar ve hiçbir hukuki sonuç doğurmaz. Yani yakınınız bu suçu hiç işlememiş sayılır. Hükmün açıklanması geri bırakılırsa, TSK'dan çıkarma feri cezası da uygulanmaz. Fakat İdare hükmü sebep göstererek disiplin yoluyla çıkarma işlemi yapabilir. Böyle bir durumda Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nde iptal davası açılmalıdır.