-
Alan Adı
Selamlar ve Hayırlı bayramlar dileklerimle
Konu alacağım domain adı ile ilgili bana yardımcı olursanız cok sevinirim :
Bir Almanyadaki Firmanın adı elmalı seyahat Gmbh
domaini de elmalı.de
Ben ise alacağım domain elmalıozel.com ve Türkiyede hizmet vermek istiyorum.
Sitemin dizynı ayrı logom ayrı fiyatım daha düşük vs vs ama iş ikimizde elma pazarlıyoruz.
İşte soru burada daha sitemi kurmadım. Yani bu hayalimin peşinden gidebilirm miyim.
En azından eger olursa gelen Paranın tamamı Ülkeme girecek ve burada kalacak.
Saygılarımlan
cigosen
-
Re: Alan adı
Domain ismini, isim, marka ve patent haklarını ihlal etmeden aldığınız takdirde herhangi bir problem yoktur. Hayaliniz varsa, peşinden gidin.
-
Re: Alan Adı
Sayın Emrah Yavuzcan
ilginize çok teşekür ederim.
Saygılarımla
cigosen
-
Rica eder, iyi günler dilerim.
-
elmaliozel.com domaini henüz boşta... daha alınmamış. benim fikrim bu domainin yerine başka bir isim düşünülmesi... bana pek sempatik gelmedi. elmali.de adresine de girdim, küçük bir çocuk var. anlamadım gitti...
-
farkli bir başlık açmak istemedim, buradan sormak istiyorum:
IDN yöndemiyle artık türkçe karakterlerde kısmen internette kullanılmakta..
örneğin www.ziraatbankasi.com isimli internet sitesi varken yeni bir site: www.ziraatbankası.com da alınabilmekte.. ( aslında normalde alınmamakta ama klavyeden böyle yazınca siteye giriyoruz.. ama yönleniyor.. )
aynı isimde sadece türkçe karakterli olarak bir siteyi alsak bu hukuk yönünden olumsuz bir durum teşkil edermi?
bu domaini yurt dışından alsak sorun olmayacğaına eminim ama yurt içinden biraz kafamı karıştırdı.. birde bu domaini örneğin ziraatbankası ise gerçek domainin sahibi akbanka yönlendirsem ( yada diğer örneklerde rakip firmalara ) bir sorun teşkil edermi ?
teşekkürler.
-
yurtdışından da olsa farketmez, davayı WIPO'ya açmak gerekiyor ve uluslararası WWW işine burası bakar. domaini kim aldıysa anında elinden alınır.
trabzonspor.com ingiltereden alınmış ve müstehcen içerikli yayın yapmakta olan bir site iken, trabzonspor kulübünün dava açması sonucu adres kendilerine verildi.
-
-
mesela;
http://web.archive.org/web/*/http://www.trabzonspor.com adresinden bir eski yıllara bakın, bir de şimdiki siteye...
-
Sevgili Arkadaşlar ,
hepinize ilginizden dolayı teşekür ederim.
Ama benim hedefimde trabzonspor icin verilen örnekte ki gibi bir amacım
yok.
Ama iş kolu aynı o yurtdışında ürünü üretiyor ve bir alman firması.
Ben ise Türkiyede üretilen aynı ürünü pazarlamaktı amacım.
Saygılarımla
Cigosen