-
Ölüm Aylığı
iyi günler. babamın 1977 de 28 günlük sigortalı çalışma süresi var 2 yılda askerliği. babam 1997 de vefat ettti. çevremden askerlik borçlanması yapılarak annemi ölüm aylığı bağlanabileceğini duydum. internettte yaptığım araştırmalarda 900 günlük prim ödeme şartı var. bu konuda site yönetiminin yardımlarını bekliyorum. şimdiden çok teşekkürler
-
Re: ölüm aylığı
2 yıl+28 gün 900 günden az olduğundan dolayı bu konuda şansınız olduğunu sanmıyorum.
-
Ölüm Aylığı
Merhaba,Benim bir yakınım vefaat etti 2007 nin 2. ayından sigorta girişi var toplam 892 gün prim yatmış 15 ay da askerlik ödendiğinde 900 gün şartı yerine gelmiş oluyor ancak 5 yıl sigortalilik şartı eksik kalıyor bu şart maaş bağlanmasına engel olurmu bu konuda bilgisi yada deneyimi olanların yardımlarını bekliyorum, lütfen bilgisi ve deneyimi olanlar cevap yazarlarsa çok büyük bir hayır yapmış olurlar.Bu şekilde bir ailenin devamına katkıda bulunmuş olular.
Saygılarımla
-
Ölüm Aylığı,prim iadesi
SSK lı öldüğünde maaş bağlanma şartları oluşmaz ve maaş bağlanmazsa ödenmiş primler mirasçıları tarafından ssk dan talep edilebilirmi?