Boşanma ve çocugun Türk vatandaşlığını kazanması
Merhabalar, ben Turk vatandasiyim ama green kartim var. Bir amerikali asker ile evliyim. Su an Japon'yada yasiyoruz.Tain geregi ile. Amerikan hava ussunde. Esim beni aldatiyor.E-mailleri falan var elimde. Ben bosanmak istiyorum ama benim en buyuk sorunum, bizim bir oglumuz var su an 9 aylik ve japonya'da dogdu abroad dogum certifikasi var. Amerikali sayiliyor.
Benim sorum ben oglumu Turk vatandasi yapmak istiyorum fakat esim buna izin vermiyor, bu konu hakkinda ne yapabilirim ? Burada askeriye avukatini gormeye gittigimed bana bir turk avukati ile gorusmem gerektigini soyledi. (Bu arada biz 14 aralik 2001 de Turkiye'de evlendik.)
Turk konsoloslugunu aradigimda bana Turkiye'de bosanmamizin gerektigini soylediler. Benim esim cok inatci asla Turkiye'ye gelip bosanmaz ve oglumu bana asla vermez bende oglumsuz asla yasiyamam. Oglum Amerikan vatandasi oldugu izin Turk mahkemeleri vekaleti bana vermez degilmi? Ben bu yaz Turkiye'ye kardesimin dugunu icin geliyorum acaba oglumu Turk vatandasi yapabilirmiyim babasinin imzasi olmadan. Size cok tesekkur edyorum. Biliyorum biraz karisik bir durum. Lutfen sizin yardiminiza cok ihtiyacim var. Cildirmak uzereyim.