Karşılıksız Çek-Tutuklama
2006 tarihinde yazılan bir çeki durmum olmadıgı icin odeyememiş ilgili tarihlerde mal beyanımı yapmıştım.
2007 senesinde avukatla taksitlendirme konusunda anlaşamamış ve borç faizlenip durmuştur.1450 ytl lik borca 450 ytl odemiştim.sonra ikamet ettigim adresten baska bi adrese gecis yapmıştım.gecen aylarda eski kaldıgım adres dısında bir yere gelen tebligatlar postacı tarafından bırakılmış ve elime cok gec gecmiştir.
şişli icrada olan dosyam bagcılar adliyesine gitmiş dosya numarasını içeren kararla hakkımda "karşılıksız çek keşide etmek" sucundan tutuklama cıkmıştır.
bu tarihten sonra avukatla gorustum 3 taksitte anlastık 1000 ytl yi dosya numarasıyla kendisine havale yaptım.fakat tutuklamamı kaldırmamıştı.tekrar aradıgımda paranın tamamını yollayana kadar tutuklamanın kalkmayacagını soyledi.
Konuyla ilgili itirazımı nereye yapabilirim.Arkadaslarım itiraz için gittigimde tutuklanabilecegimi soyledi.süreç nasıl işler bilgilendirirseniz sevinirim.
Re: Karşılıksız Çek-Tutuklama
Avukat arkadaşımız doğru öylemiş. Eğer borcun tamamını ödemezseniz, ya da kendisiyle anlaşamazsanız maalesef ......
ben şimdiye kadar 1450 ytl odedim çek tutarıda 1450 ytl ydi.avukatlık masraflarının ne kadar tuttugunu bilmiyorum benden 2 bin 5 yüz ytl istiyorlar.ödemenin birincisini postaneden dosya numarasına yaptım ikincisini borçlu oldugum sahısa dosya numarasıyla yolladım.şimdi karakola gittigim zaman cezaevine mi yollanırım?yada kalan kısmı nereye odeyebilirim?
Alıntı:
ufukbaba rumuzlu üyeden alıntı
ben şimdiye kadar 1450 ytl odedim çek tutarıda 1450 ytl ydi.avukatlık masraflarının ne kadar tuttugunu bilmiyorum benden 2 bin 5 yüz ytl istiyorlar.ödemenin birincisini postaneden dosya numarasına yaptım ikincisini borçlu oldugum sahısa dosya numarasıyla yolladım.şimdi karakola gittigim zaman cezaevine mi yollanırım?yada kalan kısmı nereye odeyebilirim?
Kalan kısmını icra dairesine ödeyebileceğiniz gibi sevgili meslektaşımıza da ödeyebilirsiniz. Karakola giderseniz ...evet alıkoyulursunuz.
Benim bildiğim kadarıyla çek tutarını ödemek tutuklamanın kalkmasına yeterli, ancak savcılıkta borcun faizlerini ve avukatlık ücretlerini kabul ediyorum diye ifade vermediyeniz.Avukatla anlaşamazsanız dekontları sürekli üzerinizde taşımanızı tavsiye ederim.Avukat değilim ama buna benzer bi olay benim başımada geldi.Savcılıktan çağırıldım çek tutarını ödemiştim ,beyan ettim tutuklama kalktı ama masraflar için tekrar ödeme emri geldi.
Bankanın bu işlere bakan kişisinden Öğrendiğim Kadarıyla Çek Davalarında Hesap Sahibine Yada keşideciye Hapis Cezası Yaptırımı Ortadan Kaldırılmış olup, Yaptırımı; Çek Miktarından düşük olmamakla birlikte 150.000 Ytl Para Cezasına Dönüştürülmüştür. Alacaklı artık ne yapabilir, Borçlu Cezayıda ödeyemez ise daha sonra ne olacağı hakkında bir fikrim yok. Borçlu üzerindeki yaptırım azalmış gibi görünüyor.