Ev sahibi kontrat yapmadı ve depozitomu ödemiyor
Merhaba,
Ben bursada aynı evde 8 yıldır kiracı olarak oturuyordum ilk yıl kontrat yapıldı 400 mark depozito verdim.Ev sahibi başka bir şehirde yaşadığından son 7 yıl kontrat yenilemedi dolayısıyla ben kontratı vergi iadesinde de kullanamadım.
Ödemelerin düzenli olarak yatırıldığı hesap öğrenci olan ev arkadaşımın adınaydı ve banka kartı ev sahibinde duruyordu parayı oradan çekiyordu.
Daha sonra evlilik nedeniyle işiminde değişmesinden dolayı şehir değiştirmek zorunda kaldım , ben çıkınca evde bulunan diğer 2 ev arkadaşımdan zam ayına 3 ay olmasına rağmen yüksek kira arttırımı istedi ve onlarda kabul etmeyip evi temizleyerek tahliye ettiler, evde herhangibir hasar yok. Ev sahibimden depozitoyu ilk istediğimde eve yeni kiracı aldığında vereceğini söyledi , eski komşularımdan eve yeni bir kiracı geldiğini öğrenip kendisinden depozitomu istedim. Evin elektrik tesisatında problemler olduğunu bahane ederek depozitomu vermedi,
7 yıl devletten vergi kaçıran bu şahsa karrşı hukuki olarak nasıl bir yaptırım uygulanabilir , ve izlemem gereken yol hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.
İlginiz için şimdiden çok teşekkürler.
Re: Ev sahibi kontrat yapmadı ve depozitomu ödemiyor
Depozitonuz için mahkemeye başvurabilirsiniz. Ama intikam almak istiyorsunuz. Maalesef biz bunu yapamayız. Biz avukatlar adaletin gerçekleşmesi için uğraşırız. Gayri yasal işlemler ilgi alanımız dışındadır.
amacım intikam almak değil;öncelikle hakkım olduğuna inandığım ve ihtiyacım olan parayı geri almaktı.Tabi ki haksızlığa uğrayan her insan gibi bu tutumda olmam da normal değil mi?
Teşekkürler
syg
ilk sözleşme, aksi belirtilmedikçe her sene kendini yeniler.
yani sözleşmeniz yok değil, var.
bu sözleşmeye göre ev sizin hakkınız ve karşı taraftan bir ihtar gelmediyse mevcut kiracıyı evden çıkartmaya kadar yolunuz var.
zaman ve para harcayacaksanız bu yola başvurabilirsiniz.
yalnız ev sahibine kira ödeme şekliniz çok tuhaf olmuş orda sorun çıkar, bu sebeple siz adınıza tesisat varsa onları kapattırın , diğer türlü depozitoyu ispat edemeyeceksiniz şansınız yok (sözleşmeye yazmadıysanız mesela=)
Öncelikle ilk yaptığınız kontratoyu sakladıysanız hakkınızı arayabilirsiniz. Ama kira ödemediler gibi bir ithamda bulunabilir kiralayan. Bence bırakın böyle kalsın.
Bir dilekçe ile ev sahibinin bağlı bulunduğu vergi dairesine başvurun.Dilekçenizde oturduğunuz süre boyunca ne kadar kira ödediğinizi belirtin.Bu bir şikayet dilekçesidir ve vergi dairesi ev sahibiniz hakkında yoklama yapacak,yoklamada şayet kira bedeli muafiyet sınırının altında kalmıyorsa vergi kaydı açılacak,beyanname vermediği her yıl için usulsüzlük cezaları kesilecek,sonra beyanname vermediği her yıl için takdir komisyonunda verdiğiniz bilgilere göre resen vergi salınacaktır.Vergi dairesi kontratınız var mıymış yok muymuş,ödemeleri ne şekilde yapıyormuşsunuz,bunlara bakmaz.verdiğiniz bilgilerle ev sahibinin bilgilerini karşılaştırır ve sizin bilgilerinize itibar eder.Bu durumda tam yedi yıllık resen vergi salınacaktır.Bunu da intikam olarak değil,bir vatandaşlık görevi olarak düşünün.Vergi Daireleri yeterli yoklama yapamadığı için genelde ev sahipleri aldıkları kiraların vergisini ödemiyorlar.Ücretlilerden dünya kadar vergi kesilirken,bu tür insanlar maliye onların yakasına yapışmadıkça vergi kaçırıyorlar.