Kiracimdan alacagimi tahsil etmek ve tahliye etmek için avukata vermeyi dusunuyorum. Dava sonunda hakli cikarsam alacagimla beraber avukata ödediğim ücreti de kiracıdan veya kefilinden alabilir miyim? tesekkur ederim...
Printable View
Kiracimdan alacagimi tahsil etmek ve tahliye etmek için avukata vermeyi dusunuyorum. Dava sonunda hakli cikarsam alacagimla beraber avukata ödediğim ücreti de kiracıdan veya kefilinden alabilir miyim? tesekkur ederim...
Hayır. O ücretin mükellefiyeti tamamen size aittir, karşı tarafa yükletilemez.
Fırat Bey tesekkur ederim, bugun icra dairesindeki dosyanın ilk sayfasındaki yazıda "avukatlık ücretinin de borca eklenmesine karar verildi" gibi bir ibare gördüm. Bu avukatlık ücretinin de karşı taraftan alınabileceği anlamina gelmez mi? tekrar tesekkurler...
Yazıyı bir daha okursanız, davacı kendini vekille temsil ettirdiğinden .... YTL avukatlık vekalet ücretinin davalıdan alınıp davacıya verilmesine der.
Avukatlık kanununda ise davalıdan alınıp davalıya verilmesine karar verilen vekalet ücretinin avukatın hakkı olduğu belirtilir.
Sİzin avukatınızla anlaştığınız ücret ile karar belgesinde yazan ücret farklı ücretlerdir.
Erdogan bey, benim hep merak ettigim bir konudur bu, avukat ile baronun yillik olarak yayinladigi tarife uzerinden anlasilmasi ile davalıdan alınıp davacıya verilen avukatlık vekalet ücretinin farki nedir? vatandaslar avukati ile anlasirken eger dava kazanilirsa ordan gelecek para uzerinden anlasma yapamaz mi? illaki ekstra bir avukatlik ucreti daha odemek zorunda mi?
Adı üzerinde anlaşırsa neden olmasın?
Ancak sanıyorum mahkemece belirlenen temsil ücreti avukatlık asgari ücret tarifesinde belirlenen miktardan az.Bu durumda tarifede belirtilenden daha az ücret üzerinden anlaşma yapılamayacaktır gene de.