Re: Kalp sorunu ve askerlık
Sağlık koşullarınızın, askerliğe elverişli olmadığı anlaşılırsa askere alınmazsınız.
Alıntı:
okur123 rumuzlu üyeden alıntı
Sağlık koşullarınızın, askerliğe elverişli olmadığı anlaşılırsa askere alınmazsınız.
yorum ıcın tesek. oncelıkle.. pekı aralık ayı celbı ıcın gıtmemde bı sorun dogurmaz demı...
arkadaslar bu konuda daha fazla bılgılendırıcı yardımlarınızı beklıyorum 4 gozle...
Yıl 1975.Doğuda görev yaparken askerlik yoklaması için askeri hastahaneye gittim.İl merkezindeki devlet hastahanesinde göz doktoru yokken,askeri hastahanedeki kardiyologça yapılan muayenemde MİTRAL DARLIĞI tesbit edildi.Yedeksubay adayı idim.Doktor hemen çürüğe ayıracağını söyledi.Gelenekte askerlik yapmamak ayıp sayldığı için;"Uygundur" raporu verilmesini istedim.Doktor "Askerlikte zorlandığın an sevkini iste,oradayken bile askerliğini bitirirler" dedi.1976 da kısa dönem askerlik yaptığımdan, yani saat 08-17 arası askerlik,Ct-Pazar tatil,10 gün erken terhis,üstelik yedeksubay adaylığı sebebiyle zorlanmadım.Demek istediğim,çürüğe ayrılırsın.İşi, askerlikteyken halletmeye bırakma.Bu konuda başka bilgim yok.
NOT:Dr; sigara içme,kendini yorma ve sinirlenme,dengeli beslen,ihtiyarlığında nefes darlığı çekerek ölürsün demişti.Kaç yıl geçmiş aradan 33 yıl.Ne kaldı geriye?Bilmiyorum.Çare var mı?Onu da aramıyorum.
İyi günler...
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
Yıl 1975.Doğuda görev yaparken askerlik yoklaması için askeri hastahaneye gittim.İl merkezindeki devlet hastahanesinde göz doktoru yokken,askeri hastahanedeki kardiyologça yapılan muayenemde MİTRAL DARLIĞI tesbit edildi.Yedeksubay adayı idim.Doktor hemen çürüğe ayıracağını söyledi.Gelenekte askerlik yapmamak ayıp sayldığı için;"Uygundur" raporu verilmesini istedim.Doktor "Askerlikte zorlandığın an sevkini iste,oradayken bile askerliğini bitirirler" dedi.1976 da kısa dönem askerlik yaptığımdan, yani saat 08-17 arası askerlik,Ct-Pazar tatil,10 gün erken terhis,üstelik yedeksubay adaylığı sebebiyle zorlanmadım.Demek istediğim,çürüğe ayrılırsın.İşi, askerlikteyken halletmeye bırakma.Bu konuda başka bilgim yok.
NOT:Dr; sigara içme,kendini yorma ve sinirlenme,dengeli beslen,ihtiyarlığında nefes darlığı çekerek ölürsün demişti.Kaç yıl geçmiş aradan 33 yıl.Ne kaldı geriye?Bilmiyorum.Çare var mı?Onu da aramıyorum.
İyi günler...
saolasınn benı bu konuda aydınlattıgın ıcın vede tavsıyelerın ıcın... sıgara ve alkolden uzak duruorum bende dr bole tavsıyede bulunmustu... sanırım suanlık bı ılacı yokmus beloc dıe bı ılac dısında... tekrar tesekkurler ..
bu konuda baskal bılgı verebılcek dostlar bulabılırsem sevınırım... sımdıden herkese hayırlı bayramlar bu arada...
sayın hukukı net sakınlerı sızlerden bırcok bılgı beklıyorum.. neden dersenız bu yazmıs oldugum sorunun ve belırsızlıgım benım kafamı cok karıstırması.... saolsunlar bır kac dost cvpladı sorumu ama hala aklım karısık... bana bu konuda bıraz daha yardımcı olursanız ınanın cok kutlu olcam.. cunku bu belırsızlık 23 ekıme kadar benı baya bı rahatsız edıor... sımdıden cok ama coook tesekkurler... herkese ıyı gunler...
Alıntı:
kampuscu rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba sıte sakınlerı, merak ettıgım bır konu soz konusu... Askere gıtme kararı aldım ve sube muayenemde kalp kapakcıklarımda cokme ve yuksek tansıyon hastalıklarım sebebıyle gataya sevk edıldım.. Şımdı ıkı sorum olacak;
Yapılması gereken fılm cekımı zar zor 23 ekıme alabıldım once 4 kasım dedıler ama dıl dokdum ve az erkene cekdırdım. Çunku aralık celbınde gıtmek ıstıyorum.. Bu sure (23 ekım) benım aralık ayında gıtmeme engel olurmu? Aralık celbınde mutlak gıtmem ıcın bısey yapmam gerekırmı ? İkıncı sorum ıse.. Şubedekı komutan bu hastalıkların eger kanıtlanırsa gıtmeme oranın yuksek dedı bu konu hakkında da bılgı verırsenız sevınırım?... Dedıgı dogrumu yani gıtmeme durumum varmı?...
Şımdıden yorumlarıyla yardımcı olabılecek herkese tesekkurler...
merhaba adım nuh 1982 doğumluyum günaydın benimde mitrat kapakçığımda 3,7 derece kadar içeri doğru çöküklük var nefes darlığı ,ritim bozukluğu,yol yürüdüğümde kalp atışlarımın azalması,tansiyon düşmesi v.b problemler yasşıyorum bundan dolayı askere alınıp alınmayacağım konusunda bilgi verebilirmisiniz