-
Bebegime taciz
Esimle 2,5 senelik evliyiz.Daha onceden evliliginden esimin 2 cocugu var.Anneleriyle yasiyorlar.Bosanma karariyla birlikte her 2 haftada bir haftasonunu bizimle birlikte geciriyorlar.Senenin 15 gunu de annelerinin tatil hakki var ve cocuklar da babalarinda kalmak zorunda.
Cocuklarin biri 11(erkek) digeri de 15 (kiz) yasindalar.
11 yasinda olan asiri yaramaz,her eve gelislerinde evi pisletiyor,yuksek yerlerden atlayarak hepimizi teklikeye sokuyor.Daha once rahatlamasi icin pedagog tarafindan bitkisel ilac tedavisi gordu.Devamli evinde ve okulunda sorun cikaran problemli bir cocuk.
Bunlarin hicbirine ses cikarmadim,nihayetinde kucuk oldugu icin sustum.
Bu arada kizimiz oldu esimle.Su an 15 aylik.Iste dun olan bir olay beni cok cok rahatsiz etti.
Anneleri tatile gitti ve cocuklar 1 haftaligina bizde kalacakti.Esim kizini isyerine goturdu,yaramaz oldugundan evde birakti(benimle birlikte)
2 dakikalik banyoya girmek zorundaydim.Ancak cok yaramaz olan,devamli sesler cikaran yaramaz,banyodayken ben sessizdi.Banyodan sessizce ciktim.Ve o cocugun elini 15 aylik kizimin bezinin icindeyken buldum(on tarafini ellerken yani daha acikca kizimin cinsel organini).Beni gorunce cocuk cekildi ve iceri gitti.Ne derece ileri gitmis olabilecegini bilemiyorum.Belki de kizligini bile bozmustur.Bunu dusunmek bile istemiyorum.
Aksam babasina ilettim ve bir daha o cocugu eve getirmemesini istedim.
Esim eski esine ilettiginde tabii ki dogal olarak benim cocugu istemedigim icin yalan soyledigimi soyledi.
Oyle bile olsa bunun bir "merak" oldugunu normal oldugunu soyledi.Esim de "eger esimin erkek kardesi 15 yasimizdaki kizimizin cinsel organini sadece merak icin ellese normal mi?"dedi.
Ancak bu durumda napmam gerektgini bilemiyorum.Esime kalirsa cocugu eve bir daha sokmayacak ama hukuki olarak annesi dava acarsa kazanabilir mi?
Eger hakim cocugun hala baba evine "bu hos olmayan" hareketi yapsa bile gelmesine razi olur mu?Razi olursa bu cocugun psikolojisi icin ise benim 15 aylik bebegimin psikolojisine ve fizyolojisine ne olacak?
-
Çok kötü bir durum. Yalnız hakim çocukla şahsi münasebeti düzenlerken ve velayeti verirken şahsi münasebetin eşinizin çocuğu alarak görüşmesine karar vermiştir. Çocuğun eve götürülüp götürülmemesine karar vermemiştir.
Çocuğun hareketi ise onun annesinin açacağı şahsi münasebetin yeniden düzenlenmesi davasına faydası olmaz. Çünkü zarar gören çocuk değil, sizlersiniz...
-
Cok tesekkur ederim.
O zaman esimin cocugu eve getirmeden baska bir ortamda gorusmesi,herhangibir hukuki sorun cikarmayacaktir.
Endiselendigim bir ikinci sey ise bu cocugun 14-15 yaslarina gelip,hormonlarinin etkisiyle daha tehlikeli seyler yapabilmesidir.
Kardes olduklari icin bu yapilan davranis cok daha trajedik olacaktir.
Cocugun eve bir daha gelmesini istemememin nedeni de ileride dogabilecek daha buyuk tehlikelere karsi kendi bebegimi korumak.Cunku ondan mesul olan benim,eski esi degil.Banyoya girmek icin dahi cocugumu oyun parkina birakamayacaksam,o cocugun eve gelmemesini istememin optimal bir karar oldugunu dusunuyorum.