İnternetten Yaptığım Alış-Veriş İptalinden Sonra Param Ödenmedi
10.09.2008 tarihinde Markomshop.com adlı internet sitesinden 400 Ytl karşılığında Ekran Kartı almıştım.Bir gün sonra ürünü almayacağımı söyleyip,siparişimi iptal ettirdim.Parayı hesabıma aktaracaklarını söylediler ancak halâ parayı yatırmadılar.Tüketici hakları derneğine gittim,onlar olayın adli bir olay olduğunu söylediler.Parayı işbankasından havale yapmıştım.İnternette birçok kişi benim gibi mağdur.Sizce ne yapmalıyız?
Re: İnternetten Yaptığım Alış-Veriş İptalinden Sonra Param ödenmedi..
Yok mu bu konuda bilgisi olan,arkadaşlar bir yardım edin lütfen..
Alıntı:
stekemen rumuzlu üyeden alıntı
10.09.2008 tarihinde Markomshop.com adlı internet sitesinden 400 Ytl karşılığında Ekran Kartı almıştım.Bir gün sonra ürünü almayacağımı söyleyip,siparişimi iptal ettirdim.Parayı hesabıma aktaracaklarını söylediler ancak halâ parayı yatırmadılar.Tüketici hakları derneğine gittim,onlar olayın adli bir olay olduğunu söylediler.Parayı işbankasından havale yapmıştım.İnternette birçok kişi benim gibi mağdur.Sizce ne yapmalıyız?
Ben yazınızda şu koyu fonta aldığım kısmı anlayamadım? Tüketici sorunları hakem heyetine mi gittiniz yoksa tüketici derneğine mi? Hakem heyeti böyle bir cevap vermez. Ayrıca ortada adli bir olayın olması başka birşey sizin bir tüketici olarak mevcut haklarınızı aramanız farklı birşey! Bu şirket iflas mı etmiş yoksa dolandırıcılık mı yapıyor? Biraz daha açıklayıcı bilgi lütfen.
havale yaptığınız için işiniz daha uzun ve zor,
markom un sonuda umarım, weblebi gibi olmaz, çok yakından takip ediyorum bu siteyi,
ofisleri vardı en son, istanbuldaysanız bence gidin paranızı isteyin, yada hergün arayın,hukuksal süreç daha uzun ve yorucu olucaktır.ayrıca normalde bu tarz siteler parayı 7-10 gün arasında yatırabiliyor...
satış sözleşmesinde bunun ile ilgili kısımlar olmalı, onlarıda okuyun...
Alıntı:
hksvr rumuzlu üyeden alıntı
Ben yazınızda şu koyu fonta aldığım kısmı anlayamadım? Tüketici sorunları hakem heyetine mi gittiniz yoksa tüketici derneğine mi? Hakem heyeti böyle bir cevap vermez. Ayrıca ortada adli bir olayın olması başka birşey sizin bir tüketici olarak mevcut haklarınızı aramanız farklı birşey! Bu şirket iflas mı etmiş yoksa dolandırıcılık mı yapıyor? Biraz daha açıklayıcı bilgi lütfen.
Şimdi şöyle izah edeyim,ben kaymakamlıkta vergi dairesi içinde tüketici haklarıyla ilgili bir yere gittim.(Kapısında hiçbir şey yazmıyor,kaymakamlıktaki tek yer burasıymış.)Hakem heyeti felan değil anladığım kadarıyla.Şimdi bu şirket iflas felan etmemiş,yani internet üzerinden satışlarına devam ediyor.Adamlar parayı ödemeyeceğiz demiyor,"bugün git yarın gel"sürekli böyle.Yani beni sürekli oyalıyorlar.
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
havale yaptığınız için işiniz daha uzun ve zor,
markom un sonuda umarım, weblebi gibi olmaz, çok yakından takip ediyorum bu siteyi,
ofisleri vardı en son, istanbuldaysanız bence gidin paranızı isteyin, yada hergün arayın,hukuksal süreç daha uzun ve yorucu olucaktır.ayrıca normalde bu tarz siteler parayı 7-10 gün arasında yatırabiliyor...
satış sözleşmesinde bunun ile ilgili kısımlar olmalı, onlarıda okuyun...
Valla bende internette biraz araştırdım,markom'un sonu hiç iyi değil.Herkes benim gibi şikayetçi,ama yapacak bir şey olmaması çok garip.Yani olacak iş değil.
Nasıl hukuk sitesi burası yahu.Hiç mi bu mevzudan anlayan birisi yok?İlginçç..
Alıntı:
Nasıl hukuk sitesi burası yahu.Hiç mi bu mevzudan anlayan birisi yok?İlginçç..
Siz üye olurken forum kurallarını okumadınız sanırım. Gözden geçirseniz hiç fena olmaz!
Alıntı:
hksvr rumuzlu üyeden alıntı
Siz üye olurken forum kurallarını okumadınız sanırım. Gözden geçirseniz hiç fena olmaz!
siz üye olurken kuralları okumadınız,yazacağına varsa bir yorumun söyle yoksa,sus..
Alıntı:
siz üye olurken kuralları okumadınız,yazacağına varsa bir yorumun söyle yoksa,sus..
Burası bir hukuk sitesi. Ya forum kurallarına riayet edersin ya da seni ettirirler ona göre! Senden mi öğrenicez nereye ne yazacağımızı? Önce üslubunu düzelteceksin, sonra da forum kurallarına uygun iletiler yazacaksın.