Re: inşaat şirketi mağduru
Alıntı:
qteam rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Bursa da 17.7.2006 tarihinde kampanya tarihi başlayan bir inşaat şirketine girdim sözleşmemde teslim süresi kampanya başlangıç tarihinden itibaren 24 ay şirketin bana söylemiş olduğu tarih kasım 2008.bursa 1. etabında 720 adet daire yapılacak fakat sadece 48 adet kaba var ve şu an inşaat durmuş vaziyette hiç bir ilerleme yok sürem dolduğunda hakkımı aramak için nereye başvurmalıyım.benim gibi bursa ve diğer illerde binlerce mağdur var ve inşaat yapım durumu bizden az veya çok olsada inşaatlar tamamen durmuş vaziyette.sözleşmede inşaat şirketi çıkan üyelere 90 gün içerisinde ödeme yapılacak diye yazmasına rağmen ödeme yapmamaktadır ve şirket üzerinde hacizli bir mal bulunmamaktadır(not:inşaat arazileride kat karşılığı şahıslardan sözleme karşılığı alınmıştır).biz üyeler kendi aramızda dernek kurma kararı aldık bize kanuni yönden bir fayda sağlarmı.yukarıda belirmiş olduğum durum hakkında bize ne yapabileceğimiz hakkında bilgi olarak yardımcı olabilirmisiniz.
bu şirketten alacaklarım var fakat adamın yurt dışına kaçma olasılığıda var.ben yurt dışına çıkma yasağı koydurabilirmiyim.veya biz alacaklılar dernek kursak yasak koydurabilirmiyiz.
Re: İnşaat Şirketi Mağduru
derneğe gerek yok , bir avukat eşliğinde durumu izah eden bir başvuru ile mahkemeye gidip, ordan yurtdışı çıkış yasağını uygulatmayı deneyebilirsiniz, bu kadar kolayca yasak koyacaklarını sanmam ama... avukat bilir daha iyisini
Alıntı:
Freelander2 rumuzlu üyeden alıntı
derneğe gerek yok , bir avukat eşliğinde durumu izah eden bir başvuru ile mahkemeye gidip, ordan yurtdışı çıkış yasağını uygulatmayı deneyebilirsiniz, bu kadar kolayca yasak koyacaklarını sanmam ama... avukat bilir daha iyisini
durum biraz değişti şirkete açılan bir dava sonucunda hakim şirketin iflasını istedi ticari sicil gazetesinde de yayınlandı.şimdi ben devam eden bir üyeyim benim sözleşmem fesh oldumu ve ben bu şirketten alacaklı olacağım için iflas masasına adımı yazdırabilirmiyim.karşı taraf temyize gidecekmiş çıkan sonuç iflas kararını etkiler mi?
İflası durumunda sözleşmeler fesholmuyormuş. Vadesi gelmeyen alacaklıların alacakları vadesi gelmiş oluyormuş. Temyizede gitseler iflas masasına kaydınızı yaptırmanız gerekiyor. Kaldıki söyledikleri her yalana da inanmayın lütfen. Avukatlar daha iyi bilir. Ancak benim öğrendiğim temyizin en az 1 yıl süreceğidir ve bu süre boyuncada inşaatlara müdahalede bulunamaz. Artık bizim muhattabımız iflas masası ve avukatlarımız olacaktır.