-
Tespit Davası
komşumuz konut giriş yolu için mahkemelik olduk ve dava sonunda haklı olmama rapğmen kaybettik çünki söz konusu yol ev bahçe giriş yolu oldupğundan yolun nerede ve nasıl olkduğu peyzaj projesinde olmasına rağmen ilgili mahkeme projeyi belediyeden istememiş ve durum bilirkişide bunu raporunda belirtmiştir. mahkemede kat mülkiyeti sasasına dayanasark beni haksız buldu sonradan belediyeden peyzaj projesini temin ettim ve temyiz dilekçeme ek koyarak davayı temyiz ettim peyzaj projesine göre benim haklı olmama rağmen yargıtay davayaı aynen onadı
bu drurmda ben ne yapabilirim ?
bu konuda bende yol tespit davası açabilirmiyım ? açabilirsem hangi mahkemeye açabilirim davalı burada kim olacak mahkemelik olduğum konşumu belediyemiyada site yönetimi bu konuda bana yardım ederseniz memnun olurum teşekkürler
-
Re: Tespit Davası
yargıtay ,mahkemenin kararınnı onadı.siz belgelerinizi mahkemeye sunmanız gerekirdi.mahkeme elindeki belgelere göre karar verdi .dolayısıyla yargıtay mahkemenin kararının içtihatlara uygunluğunu denetledi ve uygun buldu.
yani belge ibrazında geç kalmışsınız gibi gözüküyor veya belgeyi vermenız gereken yere değil yanlış yere vermişsiniz gibi
en doğrusu avukata danışıp bilgi alınız. davanızda savunulacak bir taraf var gibi düşünüyorum.vaziyet planı belediyenin onayladığı ve geçerli bir belge hakimi ikna edebilir. tabi bu yorumlar konuya tam hakim olmadığımız için iddialı konuşmak için yeterli açıklayıcı bilgi olmadığından tatmin edici olmayabilir