Toplam 1 dosya bulunuyor
2 Yerden de SSK yatıyor - ne yapmalıyım?
Ben 01.07.1984 Doğumluyum İlk İşe Giriş Tarihim 01.05.2004. 2006 Yılına Kadar Belge Kodu 01A Olarak Yattı. 2006 Yıl Sonuna Kadar Toplam: 220 Gün Yattı. Askere Gittim Geldim Ve Bir Gazetede 01/05/2008 Tarihinde İşe Girdim Ve Belge Kodu 03A Olarak Yatmaya Başladı. Daha Sonra İşten Ayrıldım Farklı Bir İşe Girdim. 23/06/2008 Tarihinde Diğer İşime Başladım. Burdan da 01A Olarak SSK Yatmaktadır. Şimdi İki İş Yerinden de SSK Yatıyor Birisi 03A Diğeri 01A Olarak Yatmakta. Mesela 6. Ayda 2 SSK Yatmış Biri 01A Diğer 03A İkiside 30 Ar Günlük ve Bu Hala Devam Etmekte. Bu Şekilde Yatması Benim Ne Kadar Kar'ıma? Ayrıca Bu Benim İçin İleride Bir Sorun Çıkarırmı ? Ayrıca Belge kodunun 03A Olması Ne Kadar İyi ? SSK ya Bir Faydası varmı ? Yoksa 36,000 Günü Doldurmasam Bunlar Silinirmi ? Kusura Bakmayın Biraz Cahilce Soru olabilir.. Muhasebe Konusunda Çok cahilim... Durumu Ekteki Resimde gönderdim...
Bu Konu Hakkında Desteğinizi Beklemekteyim...
Saygılarımla...
Re: 2 Yerden de SSK yatıyor. Ne Yapmalıyım ?
benimde aynı problemim var lütfen acil yardım
Bir ay içinde birden fazla işveren tarafından adınıza prim ödenebilir,bunda bir sakınca yok.
Bir aylık çalışma için 30 günü geçmemek şartıyla adınıza ödenen primler birleştirilir.
Ay için ödenen prim toplamı 30 günden fazla olmasının emeklilik sürenizin hesabında bir faydası olmayacaktır.Dilerseniz adınıza ödenen primlerden çalışandan kesilen payı talep edebilirsiniz kurumdan.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Dilerseniz adınıza ödenen primlerden çalışandan kesilen payı talep edebilirsiniz kurumdan.
Nasıl Yani ? Kurumdan Dediğiniz Benim SSK ma Yatıran Kurumdanmı Yoksa Sosyal Güvenlik Kurulundanmı? Eğer İş Verenden Diyorsanız Bundan Sonra yatacak Olan Parayımı? Yoksa Yatmış Olan Parayımı?
Eğer Talep Edebilirsem Nasıl Edebilirim ? Sonuçta O Para Devlete Yatırılmış Bir Para...
Sosyal güvenlik kurumundan.
Re: 2 Yerden de SSK yatıyor - Ne Yapmalıyım?
Merhaba...
Erdoğan Bey Bunu nasıl Yapabilirim ? Bana yolunu Gösterin ?
Saygılar...
merhaba arkadaşlar
Bir iş yerinde 3 ay çalıştım, söz verilmesine karşın sigortamı yaptırmadılar elimde herhangi bir belge yok işe girdigim yada çalıştıma dair, dava açsam herhangi bir hak idda edebilirmiyim ?
İşten ayrılallı yaklaşık 2 ay oluyor.
Alıntı:
Keremli rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba...
Erdoğan Bey Bunu nasıl Yapabilirim ? Bana yolunu Gösterin ?
Saygılar...
Birden fazla iş yerinde çalıştığınız sürede ödenen primler emeklilik sırasında hesaba katılır.
Sigorta primine esas kazancın tavan sınırını geçen ödemeler varsa, emeklilik işleminde hesaplamaya dahil edilmeyeceği için bu ödemeler sigortalıya iade edilir.
Kişi aynı süre içinde birkaç yerden sigortalı olabilir, buna yasal olarak bir engel yoktur. Fakat, her ay için en fazla 30 gün ve her yıl için en fazla 360 gün hizmet kazanabilir. Birden çok iş yerinden ödenen sigorta primleri emeklilik işlemlerinde, aylık hesabında dikkate alınır. Sigorta matrahını aşan ödemeler varsa değerlendirmeye alınmaz,matrahı aşan ödemeler sigortalıya müracaatı halinde iade edilir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Birden fazla iş yerinde çalıştığınız sürede ödenen primler emeklilik sırasında hesaba katılır.
Sigorta primine esas kazancın tavan sınırını geçen ödemeler varsa, emeklilik işleminde hesaplamaya dahil edilmeyeceği için bu ödemeler sigortalıya iade edilir.
Kişi aynı süre içinde birkaç yerden sigortalı olabilir, buna yasal olarak bir engel yoktur. Fakat, her ay için en fazla 30 gün ve her yıl için en fazla 360 gün hizmet kazanabilir. Birden çok iş yerinden ödenen sigorta primleri emeklilik işlemlerinde, aylık hesabında dikkate alınır. Sigorta matrahını aşan ödemeler varsa değerlendirmeye alınmaz,matrahı aşan ödemeler sigortalıya müracaatı halinde iade edilir.
Yani Erdoğan Bey Ben 6. ve 7. Aylarda Falza Ödenen SSK Ücretini (608,40YTL + 638,70 YTL = 1.247 YTL)'yi Alabilirmiyim ?
Hayır alamazsınız.Emeklilik için başvurduğunuz tarihte tavanı aşan kısmı için çalışandan kesilen primleri alabilirsiniz.Bu da sandığınız gibi çok yüksek bir miktar değildir.