Apartman Park Yerinin Sınırı
Merhaba değerli hukuki net üyeleri,
Ben hukuk fakültesinden bu yıl mezun oldum bilgilerim taze olmasına rağmen bir hukuki olayla karşılaştığım zaman net olarak bir çözüm getiremiyorum.Cahilliğime sığınarak bir konuda bilginizi almak istiyorum.
apartmanımızın karşısına, yakın zamanda, oturanların çoğunluğunu hakim ve savcıların oluşturduğu bir bina yapıldı.bu binanın görevlisi apartmanın yola bakan belli bir kısmının(apartmanın eni kadar bi yer burası) o apartmana ait park yeri olduğunu ve oraya bizim apartmanın araçlarının park edilemeyeceğini söyledi duyunca şok oldum. yol orta malı değil midir bu hakkı nerden almışlar hangi yasaya dayanmışlar çok merak ettim bahsettiğim yol bizim aparmanla onlarınkinin tam ortasından geçiyor.
çok canım sıkıldı bu konuda beni aydınlatabilirseniz gerçekten çok memnun olacağım onların dayanmış olabileceği kuralları merak ediyorum binada oturanların hukukçu olması kanunsuz iş yapmayacaklarını düşündürüyor ama çok çok mantıksız ve haksız geldi bana gerekirse hakkımı aramak için yasal yollara başvururum bilgileriniz için şimdiden teşekkürler...
Re: Apartman park yerinin sınırı
İlgili belediyeden o yolun ne olarak gözüktüğünü sorun ona göre hareket edin.Eğer belediyeye aitse siz de park edebilirsiniz.Kralı gelse karışamaz.
cevabınız için çok teşekkür ederim sayın özbay bu konuda belediyeden bilgi alacağım. bir de benim de sonradan öğrendiğim şey bu bina adliye lojmanı olarak geçiyormuş bu durumda onların hukuktaki izin verici kurallardan yararlanıp pozitif bir ayrıcalığa sahip olmaları mümkün müdür?
biri de şu garibana cevap verecek mi acaba?:mahcup:
bu konuda hala bir fikri olan yok mu?
bayağı zor bir soru sormuşuz demek ki...
Herhalde.
Bu arada belediyeye gidip öğrendiniz mi?
Alıntı:
ab-ı hayat rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba değerli hukuki net üyeleri,
Ben hukuk fakültesinden bu yıl mezun oldum bilgilerim taze olmasına rağmen bir hukuki olayla karşılaştığım zaman net olarak bir çözüm getiremiyorum.Cahilliğime sığınarak bir konuda bilginizi almak istiyorum.
apartmanımızın karşısına, yakın zamanda, oturanların çoğunluğunu hakim ve savcıların oluşturduğu bir bina yapıldı.bu binanın görevlisi apartmanın yola bakan belli bir kısmının(apartmanın eni kadar bi yer burası) o apartmana ait park yeri olduğunu ve oraya bizim apartmanın araçlarının park edilemeyeceğini söyledi duyunca şok oldum. yol orta malı değil midir bu hakkı nerden almışlar hangi yasaya dayanmışlar çok merak ettim bahsettiğim yol bizim aparmanla onlarınkinin tam ortasından geçiyor.
çok canım sıkıldı bu konuda beni aydınlatabilirseniz gerçekten çok memnun olacağım onların dayanmış olabileceği kuralları merak ediyorum binada oturanların hukukçu olması kanunsuz iş yapmayacaklarını düşündürüyor ama çok çok mantıksız ve haksız geldi bana gerekirse hakkımı aramak için yasal yollara başvururum bilgileriniz için şimdiden teşekkürler...
Sayın Abı Hayat,
Sorunuza Sn. Av. Demirel tarafından gerekli cevap verilmiş. Ek olarak ben de 3091 sayılı yasayı incelemenizi öneriyor ayrıca 5237 sayılı TCY'nin 154. maddesinin de işinize yarayabileceğini düşünüyorum. Kolay gelsin.
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Herhalde.
Bu arada belediyeye gidip öğrendiniz mi?
evet öğrendim ve ve beklediğim cevabı aldım :"Şehir sınırları içindeki tüm yollar belediyenindir."