Eski yönetmelikteki haklarım ve yeni yönetmelikte olmazsa
Merhabalar,
Bir devlet kurumunda çalışıyorum. İlk defa işe girdiğimde, bana verilen kadronun üst kadroları vardı ve yönetmelikte tanımlanmıştı. Ama yeni yapılan yönetmelik ile artık bulunduğum kadronun üst kadroları yok ve benim kadromda , asli ve sürekli şahsa bağlı kadro olarak tanımlandı. Kısacası yükselme şansım artık kalmadı. Acaba bu durumda dava açma şansımız var mıdır?
Yani kazanılmış haklarım elimden alınmış olmuyor mu, çünkü ilk işe girdiğimde üst kadrolarımın olduğunu biliyordum, ama şimdi yeni yönetmelik ile bu haklar tamamen elimizden alınmış oluyor, çünkü üst kadrolarımız tanımlı değil ...ve nasıl bir yol izlememiz gerekiyor, sayın hukukçular...
teşekkür ederim, umarım cevaplarsınız.....
Re: Eski yönetmelikte ki haklarım ve yeni yönetmelikte olmazsa...
657 sayılı kanuna bakın ve idare mahkemsine bu uygulamanın iptaliiçin dava çama hakkınız bulunmaktadır.Saygılaımla.
Re: Eski yönetmelikte ki haklarım ve yeni yönetmelikte olmazsa...
teşekkür ederim...Fakat 657 sayılı kanunda hangi maddelere bakmam gerekli...
Cevap: Eski yönetmelikteki haklarım ve yeni yönetmelikte olmazsa
dostum seninkine benzer bir durum 1991 de yaşanmış. bir öğrenci tıp fakültesinde 1. sınıftan kalmış 2. yılında yönetmelik değişikliğiyle geçme notu 50 den 60 a çıkartılmış. Öğrenci, kaldığı dersleri eski sisteme göre verme isteğiyle danıştay a başvuruyor. Danıştayda öğrenci okula kayıt edildiğinde geçerli mevzuata güvenerek okulu tercih ettiğini bu sebeple eski yönetmelik kurallarının geçerli olduğunu söyleyerek davacıyı haklı görüyor
Cevap: Eski yönetmelikteki haklarım ve yeni yönetmelikte olmazsa
bence bir yanılgınız var. yönetmelikle kadro iptal veya ihdası yapılmamaz gibi geliyor bana. yasal bir düzenleme olmasın bahsettiğiniz.