Exa bilgisayar, aldığı parayı bayinin borcuna karşılık sayarak iade etmiyor?
Mart ayı başında yeni bir Exa Bilgisayar'ın bayisi olan Atlas Bilgisayar'a telefonla bir laptop siparişi verdik. Sipariş için kapora bırakmamız gerektiğini söyleyen yetkiliye, iş yerimizin Tuzla'da olduğunu, ödemeyi kredi kartıyla yapacağımızı söyleyince kart numarasıyla alabileceğini söyledi.
Bir arkadaşım kanalıyla tanıdığım için ben de direk karttan ödemesini yapalım dedim ve ödemesini 12 taksit olarak yaptık. Ancak bilgisayar 10 gün geçmesine rağmen gelmedi. Stoklarda yok, yeni sipariş bekliyoruz vs. Sebeplerle uzayınca laptop ihtiyacımız da bu süre içerisinde ortadan kalkınca arayarak siparişin iptalini istedik, buradaki yetkili kişi de "peki o zaman biz iptal ediyoruz" dedi.
Bir sonraki ay ekstrelere bakınca "Atlas Bilgisayar" tarafından herhangi bir para çekilmediğini de görünce iptal edildiğini düşündük. Temmuz ayında ekstreler incelenirken Exa Bilgisayar tarafından Mart ayından başlayarak düzenli olarak karttan para kesildiğini gördük.
Önce bunun internet üzerinde bir dolandırıcılık işlemi sandık. Sonradan bankayı ve bu firmayı aradığımızda Mart ayında Atlas Bilgisayar'a verilen ve iptal ettiğim siparişin Exa Bilgisayar tarafından (yada Exa'nın pos cihazından) çekildiği anlaşıldı.
O sıralar şirketteki yoğunluktan ötürü ve Baska firma adıyla çekilmesinden ötürü farkına varılmayan bu durum için daha sonra bankalar ve firma ile görüşmeler yapılmıştır. Şu anda hiç almadığım bir bilgisayarın parasını benden çekmeye devam eden Exa Bilgisayar konunun kendisi ile alakalı olmadığını, kendileri tarafından çekildiği halde bayi ile halletmem gerektiğini söyledi.
Bu arada bayi de ortalarda yok. Para benden çekiliyor ancak kimse kendisini sorumlu görmüyor. Bankalar itirazın 2 ay içerisinde yapılması gerektiğini, bu zaman aşımından ötürü ödemenin devam edeceğini bildirdiler.
Bunun üzerine Exa Bilgisayar ve bayisi olan Atlas Bilgisayar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.
Bugun firmaya telefon actim. Aydin Bey ile gorustuk. Aydin beye bayinin battigini, bu paraninda bayinin borcu karsiligi alindigini soyledi.
Su durumda ne yapmam lazim? mahkemeye vererek bu parayi almam mumkun mu? benim Kredi kartim ile cekilen bir para karsiligi benim adima bir fatura kesilmesi veya urun teslmi yapilmazi gerekemizmi? F
Re: Exa bilgisayar benden aldigi parayi bayionin borcuna karsilik sayiyor, bana iade etmiyor
Bayinin borcuna karşılık alındı diye bir durum söz konusu olamaz.Siz bankadan ödemenin durdurulmasını isteyin ve bankadan ödemenin kime yapıldığını öürenip o kişiye duruma göre icra takibi yapın veya alacak davası açın.
Saygılarımla
Re: Exa bilgisayar, aldığı parayı bayinin borcuna karşılık sayarak iade etmiyor?
bankaya harcama itirazı yapın, ürünü uzaktan siparişle satın aldığınızı, ürünü göndermediklerini, bu sebeple sipariş iptal ettiğinizi ama ücretin aide edilmediğini belirtin.
imzalı bir belge vermediyseniz ücreti banka iptal edip size ödemesi lazım.