Tır İle Kaza Yaptım İşten Çıkarıldım
Merhaba Arkadaşlar
Kısa bir süre önce özel bir firmada tır şoförü olarak çalışmaktaydım. Yağmurlu bir günde kaza yaptım ve ardından masraf çok diye işten çıkarıldım ve tazminat alamadım. İşten çıkarılma sebebimi öğrendim.
Madde 25 ( ı ) bendi : İşçinin kendi isteği veya savsaması yüzünden işin güvenliğini tehlikeye düşürmesi, işyerinin malı olan veya malı olmayıp da eli altında bulunan makineleri, tesisatı veya başka eşya ve maddeleri otuz günlük ücretinin tutarıyla ödeyemeyecek derecede hasara ve kayba uğratması.
Ancak kanunda da yazdığı gibi iş savsaklaması yok bu bir trafik kazası aynı zamanda aracın yapılması gereken periyodik bakımlarını yapmayan bir firma var..Bu firmaya açacağım bir dava ile tazminatımı alabilir miyim? Yada bu dava ile karşı firm bana dava açıp masrafları isteyebilir mi ? Sizden bu konuda yardımlarını bekliyorum...
Saygılar.....
Re: Tir Ile Kaza Yaptim Işten çikarildim
Kaza raporunda kusur oranınız neydi?
Merhaba
Kendi kendimize rapor tuttuğumuz için polis gelmedi. Ve dolayısyla kusur oranı yok bu raporda. Ancak kaza aracın frenlerinin tutmadığı ve frenlerinin bakımının yapılmadığı yönünde de bir raporum var elimde.
Lütfen cevaplarınızı bekliyorum..
Saygılar...
Elinizde böyle bir rapo var ise ve diğer koşulları da taşıyorsanız(6 aylık kıdem ve işyerinde çalışan 30 işçinin varlığı) işe iade davası açabilirsiniz..Bu koşulları taşımıyorsanız ihbar ve kıdem tazminatınız için dava açabilirsiniz..Bunun yanında kaza tarihinden kaç gün sonra iş akdiniz feshedildi?Şayet 6 işgünü geçtikten sonra bir fesih yapılmış ise davayı kesin olarak kazanırsınız.
Tekrar Merhaba
Kazayı ayın 15' inde yaptım ve ayın 22'sine kadar çalıştım. Ancak bu süre zarfına kadar herhangi bir şey imzalamadım.İnsan kaynaklarına giitiğimde ise çıkışımı 19 olarak yazdıklarını gördüm. Ama belirttiğim gibi ben 22' sine kadar çalıştım.
Sanırım size halen işten çıkarıldığınız yazılı olarak iletilmedi ?