Evi tahliye ettirme yöntemleri
Vefat sonucu uzerime devrolan izmir'deki gayrimenkulüm, kiraci olmayan fakat icinde oturmasini istemedigim kisiler (akraba sayılacak kisiler) tarafindan isgal edilmektedir. istanbul'da olmam ve is nedeniyle surekli gidip gelemedigim icin bu durum 1 senedir devam etmektedir. evi satmak icin evimin tahliye edilmesi gerekmektedir. yapilan uyarilara ragmen tarafima ne kira odenmekte ne de evim tahliye edilmemektedir. bu durumda noterden ihtarname gondermem etkili olur mu ? Ihtar gonderdikten sonra ne gibi bir sureci izleyerek evin bosaltilmasini saglayabilirim?
Re: Evi tahliye ettirme yöntemleri..
evi satmak için evin tahliye edilmesine gerek yoktur.Evi tahlıye etmedne satabilirsiniz.
bır kıra donemı ıcerısınde 2 hakılı ıhtar haklı tahlıye sebebıdır.Odenmeyen gecmıs ıı aya aıt tek tek farklı olarak 2 adte ıhtarname gonderın noterden .3o gun bekıeyın sonra tahlıye davası acın .
Saygılarımla
Re: Evi tahliye ettirme yöntemleri..
yani bir kira donemi dediginiz, 1 sene icinde oluyor sanirim, iki kere noterden ihtarname gonderecegim ve ikinci ihtardan 30 gun sonra tahliye davasi acacagim. bu dediginiz evin icinde oturanlarin kendi rizalariyla evi bosaltmadigi durumlarda gecerli olacaktir degil mi? cunku onlar sozlesmeli kiraci degil. akraba olmalari bu davanin acilmasina bir engel midir?
Re: Evi tahliye ettirme yöntemleri
Ben olsam hiç ihtarname göndermeden İzmir'den bir avukat bulur, bedel ödemeden oturdukları tarihten bugüne kadar olan döneme ilişkin olarak FUZULİ İŞGAL BEDELİ için ve müdahalenin men'i ve taşınmazın tahliyesi için dava açardım:)
Malum, gönderilecek ihtarnamede "kira parası ödemiyorsunuz" denilse taraflar arasında kira ilişkisinin olduğu var sayılır. Benzer pek çok hassas konu var. Yukarıda da dediğim gibi avukat olmama rağmen ben dahi bir avukatla anlaşarak bu işi halletmeyi denerdim:)
çok teşekkür ederim, yanıtlarınız cok yardimci oldu..fakat aklima takilan tek konu, taşınmazın tahliyesi icin acilacak davanın gerekcesi "fuzuli isgal" mi olacak arada kira iliskisi olmaması ve akraba olmalari konuyu karistirir mi?
Alıntı:
Av.Tevfik Aşlama rumuzlu üyeden alıntı
Ben olsam hiç ihtarname göndermeden İzmir'den bir avukat bulur, bedel ödemeden oturdukları tarihten bugüne kadar olan döneme ilişkin olarak FUZULİ İŞGAL BEDELİ için ve müdahalenin men'i ve taşınmazın tahliyesi için dava açardım:)
Malum, gönderilecek ihtarnamede "kira parası ödemiyorsunuz" denilse taraflar arasında kira ilişkisinin olduğu var sayılır. Benzer pek çok hassas konu var. Yukarıda da dediğim gibi avukat olmama rağmen ben dahi bir avukatla anlaşarak bu işi halletmeyi denerdim:)
çok teşekkür ederim, yanıtlarınız cok yardimci oldu..fakat aklima takilan tek konu, taşınmazın tahliyesi icin acilacak davanın gerekcesi "fuzuli isgal" mi olacak arada kira iliskisi olmaması ve akraba olmalari konuyu karistirir mi?
O taşınmazda bir hakka dayanarak oturduklarını ispat etme yükü karşı tarafta. Dolayıs ile bir hakları var ise bunu ispat etmeleri gerekir. Bir hakka dayalı olarak oturmadıklarına göre bu haksız müdahale ve fuzuli işgaldir. Tabi işgal sonucunda sebepsiz olarak zenginleştikleri tutarı isteyip, istememek, ya da müdahalenin men'i ile işgal bedelini ayrı ayrı istemek (aslında ayrı ayır istemek tahliye yönünden daha hızlı sonuç verir.) sizin tasarrufunuzdaki bir durum. Ancak, önceki mesajımda da belirttiğim gibi, medeni usul hukuku (yargılama hukuku) riskleri ile karşılaşmamak için profesyonel yardım almakta, bir avukat tutmakta kesinlikle çok yarar var.. Örneğin, bu olayda senetle ispat kuralını işleyip işlemeyeceğini, tanık dinlenip dinlenmeyeceğini en iyi bu işi somut verilere dayalı olarak inceleyek meslektaşımız değerlendirebilir..
Alıntı:
Av.Tevfik Aşlama rumuzlu üyeden alıntı
O taşınmazda bir hakka dayanarak oturduklarını ispat etme yükü karşı tarafta. Dolayıs ile bir hakları var ise bunu ispat etmeleri gerekir. Bir hakka dayalı olarak oturmadıklarına göre bu haksız müdahale ve fuzuli işgaldir. Tabi işgal sonucunda sebepsiz olarak zenginleştikleri tutarı isteyip, istememek, ya da müdahalenin men'i ile işgal bedelini ayrı ayrı istemek (aslında ayrı ayır istemek tahliye yönünden daha hızlı sonuç verir.) sizin tasarrufunuzdaki bir durum. Ancak, önceki mesajımda da belirttiğim gibi, medeni usul hukuku (yargılama hukuku) riskleri ile karşılaşmamak için profesyonel yardım almakta, bir avukat tutmakta kesinlikle çok yarar var.. Örneğin, bu olayda senetle ispat kuralını işleyip işlemeyeceğini, tanık dinlenip dinlenmeyeceğini en iyi bu işi somut verilere dayalı olarak inceleyek meslektaşımız değerlendirebilir..
çok tesekkur ederim Tevfik Bey, ilgilendiginiz ve aciklayici cevaplariniz icin.. degerli yorumlariniz dahilinde isleme baslayacagim en kisa zamanda