-
Kiracı Problemi
Merhaba, ben yeni ev aldim, icinde kiraci oturuyor, kiracinin 2006 tarihli sozlesmesi bulunuyor ve bu sozlesmede her yil %20 zam yapilacagi+kiranin zamaninda odenmedigi takdirde faize girecegi yaziyor, Simdi bu kiracilar ilk olarak ben defalarca arayip kirayi sorduktan istedikten sonra kirayi yatiriyorlar. ve bu eylul ayinda yapmalari gereken zammi yapmadiklari gibi evin kombisinin degistirilmesini ve evin tadilatinin yapilmasini istiyorlar aksi takdirde kirayi eksik yatiracaklarini soyluyorlar ve istersem dava acabilecegimide ekliyorlar. Bu kiracilarla basedebilmek icin ne yapmaliyim???
-
Re: Kiraci Problemi
Hemen iyi bir avukata gidin bak o zaman nasıl hizaya gelecekler:)
-
Re: Kiraci Problemi
Avuktlik konusunda sizden destek alabilirmiyim? sizinle nasil irtibat kurabilirim?
-
Re: Kiracı Problemi
bana yardımcı olabılecek bır avukat varmı?
-
Evi ne zaman satın aldınız?
-
-
Bu durumda, kiracıları defalarca aramak yerine sözleşmede yazan kira bedelini ödeme gününü geçirmeleri durumunda notere giderek ihtarname çekiniz. 30 gün içinde kirayı ödemezlerse tahliye davası açarsınız. Eğer öderlerse tekrardan kira gününü geçirmelerini bekleyeceksiniz.. Tekrar kira gününü geçirirlerse noterden bir ihtarname daha çekeceksiniz. Bu 2. ihtarnameyle birlikte Kira bedelini vaktinde ödememelerinden dolayı haklı olarak bir yıl içinde iki defa yazılı ihtar da bulunduğunuz için tahliye davası açma hakkına sahip olacaksınız.
Kombinin değiştirilmesi ile tadilat yapılması zorunlu ise bu giderleri siz karşılamak zorundasınız, karşılamazsanız kiracılar karşılar ve bedelini kira ücretinden düşerler..
-
bu kiracılar tertemiz sorunsuz eve girmişler ve 3 yıldır bu evde oturuyorlar, sözleşmede temiz ve boyalı ev diyede belirtilmiş. Bu durumda Tadilat yapmak onlara düşmezmi, ve sözleşmede kira artış oranı yazıyor fakat onlar evin durumunun kötü olduğunu söyleyerek artış yapmıyorlar, ben evi begenmiyorsanız çıkın diyorum onlar kirayı düşürüp bana kombiyi değiştirip ve tadilat yaptırıp bana fatura etmekten bahsediyorlar ve işinize gelmiyorsa dava açın orada hesaplaşalım davada haklı cıkarsanız evı boşaltırız diyorlar, sorun kiranın gecikmesi değil aslında. bu konularla ilgili ne yapabilirim
-
Merhaba, biri bana kira tespit davasi hakkinda bilgi verebilirmi, nasil neye gore kira bedeli belirleniyor bu davalarda?
-
Neden kimse bana cevap vermiyor :(