Ben ve eşim 2006 yılında evlendik...Evlenmeden önce benim askerliğimi yapmamam münasebetiyle kendi ailemle oturma kararı aldık.Evliliğimizin 6.ayında ayrı evimizin olmamasından dolayı sürekli tartışmaya başladık ve çok kısa bir süre sonra eşim evi terketti ve kendi ailesinin yanına yerleşti.Daha sonra ailelerinde bir araya girmesiyle tekrar barıştık ve ev arayışına girdik o da olmadı eşim ve benim beraber çalıştığımız işyeri kapanınca ikimizde işsiz kaldık ve ayrı ev planlarımız suya düştü.Bu arada bir çocuğumuz dünyaya geldi ve ben kısa bir süre sonra askere gittim.Askerdeyken bana bir tebligat geldi ve eşimin boşanma davası açtığını öğrendim.Yaklaşık 6 ay sonra askerden geldim (Haziran 2008) dava dosyasın inceledim.
Eşimin avukatı yazdığı dilekçede "Koca işsiz, üstelik eşine karşı şiddet uygulayan, içkici, çocuğa rağmen ayrı yaşamaktadırlar, eş ve çocuğunu birgün olsun sormamıştır. Müvekkilem çalışmamaktadır eş için 200 YTL, çocuk için 150 YTL tedbir nafakası ve 500 YTL tazminat istiyoruz " diye yazılmış.
Ayrıca eşimin ağabeyi dilekçedeki yazılanları onaylayarak şahitlik yapmıştır. 3' cü davaya girdim kendi dilekçemi hakime sundum adli tatilden dolayı başka bir hakim girdi ve dilekçemi hiç okumadan beni dava sonuçlanıncaya kadar 150 eş ve 75 çocuk için tedbir nafakasına tabi tutarak davayı ertelemiştir. Ben askere gitmeden eşimi işe arkadaşımın yanında sigortalı olarak işe yerleştirdim dava dilekçesindeki iddalar tamamen asılsızdır ve eşimin şahitlik yapan ağabeyi ile hiçbir teşviki mesaimiz olamamıştır.
Dilekçemde bunları ve çocuğun velayetinin annesinde olmasını ve şu anda işsiz olduğumu ve boşanmak istediğimi belirttim. Ayrıca eşime çocuk için bir nafaka bedeli belirleyip anlaşmalı boşanmayı talep ettim maalesef kabul etmedi. Benim sorum dilekçedeki asılsız iddalar, tazminat ve nafaka konusunda ne yapmalıyım? İddaların asılsız olduğunu kanıtlayacak şahitlerim var...
Şimdiden hepinize teşekürlerimi sunuyorum.