-
Kamu davasına itiraz
Öncelikle Herkese Merhaba
Hakkımda Sulh ceza mahkemesi tarafından kamu davasında tarafıma para cezası verildi.
Öğrenmek istediğim kamu davası sonucuna nasıl itiraz edebilirim. böyle bir hakkım var mı ve dava sonuçlandıktan sonraki itiraz süresi ne kadar...
Konu hakkında desteğinizi bekliyorum
-
Re: Kamu davasına itiraz
Eğer karar yüzünüze karşı okunduysa hemne o anda 7 gün içinde .eğer kararı duruşmaya girmden öğrendiyseniz size kararın tebliğindenitibaren 7 gün
Saygılaımla
-
Evet para cezası yüzüme karşı okundu yaklaşık 60 gün önce idi ancak tarafıma cezayı ödememle ilgili bir şey gelmedi..
eğer karar tarihinden sonra 7 günü geçtiyse izliyeceğim yol ne olmnalıdır..
-Davanın yeniden görülmesini veya bir üst mahkemeye gitme hakkım bulunmuyor mu.
Teşekkürler
-
Karar size tefhim edilmiş, temyiz süresini kaçırmışsınız, ayrıca tebliğ edilmesini beklemeniz yanlış olmuş. Artık para cezasını ödemekten başka yapabileceğiniz birşey yok. Ne kadar geç öderseniz o kadar fazla faiz ödersiniz..
-
Peki bir avukat tutsam acaba yeniden kamuya dava açma şansım gibi bir imkandamı yok.
-Yada kararı bozdurma gibi
-
Dava açarsınız ancak kesin hüküm nedeniyle reddedilir, boşuna masraf yapmış olursunuz..
-
Merhabalar. 07.01.2009 tarihinde telefon rahatsızlığı ile ilgili bir mahkemem var. Mahkemede şikayetimden vazgeçtiğimi söylüyecem. Acaba kamu davası olurmu?. Şikayetten vazgeçsemde. Şayet olursa beni tekrar mahkemeye çağırırlarmı?Teşekkürlerr..
-
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=28670
Neden daha önce sorduğunuzda verilen cevabı okumak yerine tekrar yapmayı tercih ettiğinizi anlayamadım.
-
Sayın erdoğan bey. Oradaki sorularım farklı farkettiyseniz. Ben burda kamu davasından bahsettim. Eğer kamu davası açılırsa benide çağırırlarmı mahkemeye?Teşekkürler...