-
Kira Kontratı
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.Evsahibimmizle 1 yıl olmak üzere aylığı 450 YTL olmak üzere sözleşme yaptık.Sözleşme biter bitmez evsahibmiz kirayı 150 liralık artırıma gitti ve kabül etmemmemiz halinde derhal evden çıkmamız gerektiğini belirtti.Sorum ise tam anlamıyla şu kira artırımı en fazla ne kadar olabilir ve ben evden çıkmak istemezsem bunu hukuki süreci ne olur?Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
-
Re: Kira Kontratı
Sözleşmede kira arttırımına dair birşey yazıyor mu?? Yazıyorsa kira arttırım oranı odur. Yazmıyorsa tefe üfe ortalamasını alınız, o da % 15 civarındadır. 1yıllık süre bittikten sonraki kiraları bu şekilde ödeyiniz ve 1 kuruş fazlasını vermeyiniz. Evsahibiniz dilerse dava açabilir tabi ama iddialarını ispat etmek zorundadır.. Aksi halde siz istemeden sizi çıkaramaz..
-
Kontratta kira artırımı ile ilgili bir madde yok.Belirttiğiniz oranı hesaplayacağız o zaman .Ayrıca cevabınız için teşekkür ederim .Saygılar
-
[İyi Akşamlar
daha önceleri sorunlu kiracım hakkında siz değerli hukuk sever arkadaşlardan yardım alarak bir avukat vasıtasıyla zorda olsa kiracı tahliye edebildik.şimdi sizden ricam evimi yeniden bir kiracıya verirken daha dikkatli olabilmem için bazı konularda yardım isteyecegim örnegin kira sözleşmesini kiracıyı tanıyan bir esnaf tarafından imzalanırsa ve ilerde kiracı ile bir problem olduğunda bu kefilden hukiki olarak maddi zararlarımı karşılamasını talep edebilirmiyim ayrıca kiracıyı tanıyan esnaftan kendi adına açık senet alırsam yine hukiki olarak bir problem çıktığında bu senedi kullana bilirmiyim. son olarak artık insanlara güven pek kalmadığından dolayı kira kontratına nasıl maddeler ekleyeyimde oldu ya kirayı 1-2ay geçiktirirse hukuki yoldan en kısa ve seri bir şekilde sonuca ulaşa bilirim. ilginize teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
-
yukarda belittiğim konularda hızlı yanıt bekliyorum nedeni ise daireme talip olan birkiracı var sizdelerden gelecek cevaba göre kontrat yapacağım saygılarımla