merhaba askerlik durum belgemde tecil bitim tarihi 31.12.2008 sevk tarihi 21.02.2009 yazıyor bu durumda ben yoklamaya gitmeme gerek varmı eğer gerek varsa ne zaman yoklamaya gitmem lazım
teşekkürler
Printable View
merhaba askerlik durum belgemde tecil bitim tarihi 31.12.2008 sevk tarihi 21.02.2009 yazıyor bu durumda ben yoklamaya gitmeme gerek varmı eğer gerek varsa ne zaman yoklamaya gitmem lazım
teşekkürler
abi inan oraya baktım ama birşey çıkaramadım anlayamadım yani
benim 2009 şubat celbine düşüyor nüfüsa kayıtlı olduğum yer ama sevk tarihimde 21.02.2009 yazıyor kafam karıştı
Erbaş ve er statüsündeki yükümlüler yılda dört celp sekiz grup olmak üzere silah altına alınırlar.
Şubat Celbi;
Birinci grup : 21-25 Şubat
Bu şu demek oluyor.Şubat döneminde askere alınacaklar 21-25 şubat tarihleri arasında sevkleri yapılacaktır.
Sizin elinizdeki belgede 21 şubat yazdığına göre 21 şubatta gitmezseniz bakaya kalacaksınız.
TDk sitesinde bakaya için verilen açıklama:
"Askerlik çağına girenlerden son yoklamalarını yaptırarak askerlik kararı aldırdıkları hâlde çağrıldıklarında gelmeyen veya gelip de kıtalarına gitmeden toplandıkları yerlerden ayrılanlar."
abi bakaya kalırsam polis eve gelip götürebilirmi yada gbt sorgulamasında aranırmıyım , cezası ağırmıdır yani ben şubatta imkansız gidemem
birde illa birinci grupta 21-25 şubat değilde bunun kasıma sarkan grubu olmazmı askerlik şubesi böyle bir şey yapamazmı
abi askerlik şubem ankarada telefon açtım düşürmek imkansız düşsede cevabı tam vermiyor yoğunuz diyorlar sırf bu yüzden antepten gelmem gerek burda sormamın sebebide budur inanın
Antepteki askerlik şubesine de sorabilirsiniz.
teşekkürler yardımlarınız için
hoşçakalın