Mal ortaklığı rejimi yapılınca
Merhaba,
"Genel Mal ortaklığı rejimi" sözleşmesi yaptığımızda;
1-Boşanma olduğunda Sadece eşimle ikimizin üzerine resmi olarak kayıtlı görünen malların paylaşımı mı sözkonusu?
2- örnek-A: tapudaki evimiz ikimizin üzerine oratak kayıtlı olunca, boşanınca bu ev sadece ikiye bölünüyor ve paylaştırılıyor mu?
3- örnek-B: Eğer evimiz sadece eşlerden birisi üzerine ise boşanma olduğunda bu mal paylaştırılmıyor mu? Kimin üzerineyse ona mı ait oluyor?
4-Kişiye ait gelirler, paylaşım dışımı kalıyor, mesela kıdem tazminatı, bankadaki kişiye ait para vs gibi...
herkeze selam ve sevgilerimle...
Re: Mal ortaklığı rejimi yapılınca...
Yardımınız olursa sevinirim.
Mal ortaklığı hakkında edindiğim bilgiler doğru mu?
Herkezin evlenmeden önce medeni kanunu okumasını temenni ederim.
Saygılarımla....
Lütfen yardım, yarın bu isi ayarlamam lazım.
Yarın sabah erkenden Notere gideceğim bilgiye ihtiyacım var.
saygılarımla.
herşeyden önce ilginiz için teşekkür ederim.
Ben bunların hepsini okudum, sadece analayabilmişmiyim diye sordum.
Mutlaka sizin kadar yorum yapamıyabiliriz.
Okuduklarımı yorumladım ve sordum.
Doğru mu yorumlamışım? diye sormak istedim (izninizle)
"Genel Mal ortaklığı rejimi" sözleşmesi yaptığımızda;
1-Boşanma olduğunda Sadece eşimle ikimizin üzerine resmi olarak kayıtlı görünen malların paylaşımı mı sözkonusu?
2- örnek-A: tapudaki evimiz ikimizin üzerine oratak kayıtlı olunca, boşanınca bu ev sadece ikiye bölünüyor ve paylaştırılıyor mu?
3- örnek-B: Eğer evimiz sadece eşlerden birisi üzerine ise boşanma olduğunda bu mal paylaştırılmıyor mu? Kimin üzerineyse ona mı ait oluyor?
4-Kişiye ait gelirler, paylaşım dışımı kalıyor, mesela kıdem tazminatı, bankadaki kişiye ait para vs gibi...
herkeze selam ve sevgilerimle...
Alıntı:
cavallo rumuzlu üyeden alıntı
Evliliğiniz süresince 2002 yılından sonra eşiniz veya sizin katılımınızla edinilen(başkası üzerine de olsa) tüm mallar üzerinde eşler %50 hak sahibi olacaktır.
Alıntı:
Ev üzerinde %50 hisse sahibi olarak tanınır,araflardan biri isterse ortaklığı bitirme davası açarak satışı gerçekleştirebilir.
Alıntı:
Ev 2002 yılından sonra alınmış ise edinilmiş mal olacağından paylaşıma konu olur.
Alıntı:
Emekli ikramiyeleri,banka hesapları 2002 yılından sonra edinildi ise paylaşıma konu olur.
Taraflardan biri edinilmiş malın evlilikten önce de var olduğunu veya şans oyunu,miras gibi diğer yollarla kazanım olduğunu iddia ve ıspatlaması durumunda paylaşımda bu durumlar değerlendirilerek karar verilir.