Kira kontratım bitti 2 günüm var
Dükkan kontratımın bitmesine 2gün kaldı bilgi verirseniz sevinirim.
Bir yıldır 800ytl kiraya dükkan işletiyorum. Kontratta %15 zam yazıyo 920ytl ye geliyo. Dükkan sahibi yeni kontrat yapmazsam hemen çıkmam gerektiğini müşterisinin hazır olduğunu söylüyo. Daha önceki kiracısı 3ayda dükkanını boşalttığı halde kontrat imzalattığı için bir yıllık kirayı mahkemeye verip almış. O yüzden yeni kontrat yapmak istemiyorum. Bu civarda çok daha ucuza çok daha mevki dükkanlar denk geliyo bende burdan çıkma kararındayım. Fakat başka bir dükkan bulana kadar burda kalmam gerekiyo. Kanuni hakkım nedir kontrat bitimine 2gün kaldı yardımcı olursanız çok sevinirim.
Re: Kira kontratım bitti 2günüm var
Kira sözleşmenizdeki örneğin 1 yıllık süre sona erse dahi mal sahibinin çık demesiyle çıkmak zorunda değilsiniz. Kira sözleşmeleri, süresinin bitiminde 1 yıllık sürelerle kendiliğinde yasa gereği uzar. Kira süresi bitmeden önce yeri tahliye ederseniz, bakiye kira bedellerinden sorumlu olursunuz ancak bu arada mal sahibinin de yeri kiraya vermek için çaba sarfetmesi gerekir.
Re: Kira kontratım bitti 2 günüm var
kontrat bitiminden once, kontrat bitiminde dukkani tahliye edeceginizi dukkan sahibine bildirmediginiz icin kontrat otomatik olarak 1 yil daha uzamis olur ve siz yeni sozlesme basladiktan sonra cikmaya kalkarsaniz sayin Bayindir'in da belirttigi gibi bakiye kira bedellerinden sorumlu olursunuz. zaten sureniz bitmis sayilir, bence dukkan sahibi ile aranizi iyi tutmaya calisin, size bir sure daha izin versin, yoksa isler aleyhinize gorunuyor...
Re: Kira kontratım bitti 2 günüm var
Yeni kontrat imzalamasanız da sözleşmeniz zaten 1 yıllığına kendiliğinden uzamıştır. Dükkan sahibiyle anlaşmadan tahliye etmeniz halinde yeni kira dönemi sonuna kadar boş kalan ayların kirasını sizden talep edebilir.