Apartmanda son katta kafe açmak
Merhabalar öncellikle sitenizi oldukça yakın takip ediyorum. Oldukça faydalandım emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Kat mülkiyetleri kanunu okumaya çalıtım mesken olarak kullanılan bir yerde kafe açmak içkisiz kat maliklerinden iizn almak gerektiğini okudum. Peki bu izin tüm kat maliklerinden mi alınmalıdır yoksa coğunluktan almak yeterlimidr.
Cevap için şimdiden teşekkür ediyorum
Re: Apartmanda son katta kafe açmak
Birde aynı kafe yapmak isteyen son teras katını kapatıyor, bunuda sanırım çelik konstriksiyonla yapacak kullanım alanını artirdiği için bu encümenin belirlediği oranda ceza katsayısı ile çarpılıp zabıta tarafından ceza verilmelidr? teras açılan pencere ve kapıları yıkarak tamamıyla tek bir açıklık oluşturdular yine pencere büyüklerini kat maliki diğer apartman sakinlerinin hepsinde iizin almadan değiştirebilirmi? Bu pencere büyükleri 2006 yılındaki deprem yönetmeliğinde zaten belirtildiği gibi yapılması gerekmezmi
Kat Mülkiyeti Kanunu 24/2 de belirtildiği gibi, "Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve emsali gibi eğlence ve toplantı yerleri ve fırın, lokanta, pastahane, süthane gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi yerler, ancak kat malikleri kurulunun oybirliği ile vereceği kararla açılabilir. "
Yani oybirliği gereklidir, bütün kat malikleri izin vermelidir.
Afedersiniz çok soru sorduğum farkındayım ama özellikle made 24de geçen oybirliği bütün herkesten mi imza alınması yoksa sadece çoğunluktanmı olduğunu cevap veririseniz sevinirim
Alıntı:
Stj.Av.Başak Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Kat Mülkiyeti Kanunu 24/2 de belirtildiği gibi, "Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve emsali gibi eğlence ve toplantı yerleri ve fırın, lokanta, pastahane, süthane gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi yerler, ancak kat malikleri kurulunun oybirliği ile vereceği kararla açılabilir. "
Yani oybirliği gereklidir, bütün kat malikleri izin vermelidir.
Çok teşekkür ediyorum başak hanım
Oybirliği herkesin onayı(izni), oyçokluğu çoğunluğun onayı(izni) demektir.
Cevap: Apartmanda son katta kafe açmak
kat mülkiyetine tabi bir apartmanın tapuda iş yeri olarak geçen ilk katında internet kafe açmak için kat maliklerinin olurunu almaya gerek var mı? varsa hangi ekseriyette?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Hayır.....
tapuda işyeri olarak geçen kat mülkiyetine tabi dükkanımızı internet kafe olacak şekilde kiraya vermek istiyoruz fakat kat malikleri izin vermeyeceklerini söylüyorlar. danıştığımız avukat ise kat maliklerinin izni olmadan kiralayamayacağımızı belirtti. ne yapacağımıza dair yol gösterirseniz size minnettar oluruz.
https://www.hukuki.net/showthread.php?t=29971
Bağlı olduğunuz belediye ile görüşmenizde fayda var.
Bazı belediyeler hala kat maliklerinin oybirliğini arıyor ruhsat işlemleri için.