Boşanma davası açmadan tehdit ve çocuk kaçırma
Merhaba, forumlara baktım ve bir cevap bulamadığım için sormak zorunda kaldım. 6 yıllık evliliğim eşimin evin bütçesine katkı sağlamadığı için ve en önemlisi devamlı suretle ödeyeceğim deyip ödemediği ödemeler için şiddetli geçimsizlik şiddete de varınca boşanma noktasına geldim. Kredi kartları hep benim üzerime olduğu için yasal takiplerle hep ben uğraştım. 4. defa kiraladığımız evin kirasını ödeyeceğim deyip ödemediği için ev sahibim kapıma dayandı. Maaşımın hepsini onun başıma açtığı borçları ödeyerek harcıyorum. Senden boşanıcam dediğimde çocuğu bana bir daha göstermemekle tehtit edip duruyordu. Çocuğumdan ayrılmamak için katlandım. Ama artık takatım kalmadı. Şu an çoçuğumu babaannesine götürdü. Bir daha göstermiyeceğim diye tehtit ediyor. Ne yapacağımı bilemez haldeyim. Sizden ricam polise mi avukata mı nereye gideyim ben? Aslında gırtlağıma kadar borçta olduğumdan elimde avucumda ne varsa onun borçlarını ödemeye çalıştığımdan, maddi durumum da yok.
Re: Boşanma davası açmadan tehdit ve çocuk kaçırma
Çocuğun teslimine dair ihtiyati tedbir talepli boşanma davası açın böylece boşanma davası sürecinde hakim çocuğu size verecektir, ayrıca kocanızdan nafaka talebinde de bulunun, vakit geçirmeden bir avukatla görüşmenizi öneririm..
yol gösterdiğiniz için çok teşekkürederim
çok geçmiş olsun.. sıkıntınızı anlıyorum.. yaşadığımız çoğu şey ortak... çocuğunuz için güçlü olun lütfen...
evet neden hep güçsüz taraf ezilmeye çalışılıyor.çocuğun önünde yaşatıyor herşeyi.ona herşeyi aksettiriyor.boşanıcam ama 9 gün tatil girdi.tehtitlerden bıktımmmm...
Alıntı:
nedenben rumuzlu üyeden alıntı
evet neden hep güçsüz taraf ezilmeye çalışılıyor.çocuğun önünde yaşatıyor herşeyi.ona herşeyi aksettiriyor.boşanıcam ama 9 gün tatil girdi.tehtitlerden bıktımmmm...
9 gün sonra bitecekmi.. çok iyimsersiniz.. maddi durumunuz iyi değilse bulunduğunuz il barosundan yardım isteyebilirsiniz.. geçmiş olsun..
iyimserlik değil bu.çaresizlik.barodan yardım isterim ama ssk maaşıma bakacaklar.1200 net maaşın varr dicekler.ben onlara ispat edecekmiyim var ama 1 milyonu bile annemden dileniyorum diye.halbu ki kirayı ben kredi kartlarını ben faturaları ben ödüyorum ...halledicem bi yolunu bulucam en sonunda.9 gün derken adliyeler de kapanmasın diye az dua etmedim.pazartesi bulcaktım bi çaresini.ama 9 gün tatil girdi.Şimdi ne yapmam gerektiğini daha iyi biliyorum.ihtiyati tedbir talepli boşanma davası açacağım.Kendimi güçsüz hissediyorum.O okadar tehlikeli ki hakimin kararını bile takmayacağını söylüyor zaten.
Benim için yanıtlaya basıp da bi kaç kelimecik olsun güç vermeye çalıştığınız için hepinize çok teşekkür ederim.O taaaa içimizin cızzz ettiği bir yer var ya.O artık parmakla sayılırcasına az insanda kalmış.sağolun...
Alıntı:
nedenben rumuzlu üyeden alıntı
çareler ve ümitleriniz hiç tükenmesin.. ama haklı olduğunuzu düşündüğünüz davanızdan da geri adım atmayın..rahmetli ismet inönünün güzel bir sözü var
"Bir memlekette namus erbabı, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memleket için kurtuluş yoktur." bizler burada diğerleri kadar cesur olduğumuzu göstermek için varız. bence baroya gidin durumunuzu açık yüreklilikle anlatın.. umut ediyorumki sizide anlayan birileri olacaktır.. ve yardım edeceklerdir..