Evlilik işlemleri - yurtdışı
Merhaba arkadaslara! Bürokratik anlamda birtakim kücük sikintilarla karsikarsiyayim su an. Yardimlarinizi sunarsaniz minettar kalacagim sizlere.
Onsekizyillik bir ayriliktan sonra,o zamanlar üniversitede arkadasim olan bayanla tekrardan bulusup nisanlandik.Ben su an Almanya da yasiyorum, süresiz oturum hakkiyla iltica pasaportuna sahibim. Nisanlim ise Türkiye de ögretmen. Bundan bir ay önce o nu buraya davet ederek bagli oldugum belediyenin evlendirme dairesinde evlilik islemlerimizi tamamladik. Esim tekrardan Türkiye ye döndü. Fakat orda evliligin tescilini yaptiramiyoruz. Burda Türk Konsoloslugunda, bize Alman makamlari tarafindan verilen uluslararasi evlilik belgesini onaylatmamiz gerekiyormus. Zaten ilticaci oldugumdan dolayi Türk Konsoloslugunda islemlerimi yürütemedigim gibi, ayrica gitmem durumunda ise alman yabancilar dairesi zorluklar cikariyor. Ne yapacagimizi sasirdik inanin ki. Esimin Türkiyeden bu evliligi tescil edebilecegi baska bir yol var mi acaba? Yardimlarinizi büyük bir umutla bekliyorum,tesekkür ederim...
Re: Evlilik işlemleri - yurtdışı
Aile birlesimi vizesine basvurmak icin mi yoksa Turkiyede esinizin bir baska durumundan dolayi mi evliliginizi Turkiye'de tanitmak istiyorsunuz?
Ilgilendiginizden dolayi tesekkür ederim.....Sorunuza karsilik olarak: Ilk önce, evliligimizi Türkiye de tanitmak ve dolayisiyla yeni kimlik bilgilerinin resmilesmesi icin... Ikincisi de daha sonra aile birlesimi vb konularda herhangi bir pürüzle karsilasmamak icin...Tesekkür ederim
Evliliginizin Turkiye'ye nasil tanitilacagi konusunda alternatif bir fikrim yok. Sizin durumunuz malum biraz ekstrem. Aile birlesiminde Formul-B belgesini isteyecekler, evliliginizin TC'de tanitilmis hali. Nufus müdürlügünden alinacak bir belge bu. Size iltica hakkini veren Almanya, alternatif bir belge isteyebilir. Isiniz biraz zor. Aile birlesimi vizesini iltica edenlere veriyorlar mi, bence butun bu islere baslamadan once yabancilar dairesiyle bir gorusun.