Sanal ortamda devlet adamlarına hakaret
Sanal alemde devlet adamlarına hakaret-küfür edenler nasıl cezalandırılır?
Ben facebookta böyle bir video gördüm.videoyu ekleyen benimle aynı okulda okuyan bir kız.
Ve bu videoyu 3 yere e- posta yolu ile şikayetimi ilettim(cumhurbaşkanlığı,cumhurbaşkanlığı genel sekreterliği,emniyet genel müdürlüğü)
Şİmdi bu kız hakkında bir cezai yaptırım vb bir şey olur mu?
Re: Sanal ortamda devlet adamlarına hakaret
Alıntı:
maviinsan rumuzlu üyeden alıntı
Sanal alemde devlet adamlarına hakaret-küfür edenler nasıl cezalandırılır?
Ben facebookta böyle bir video gördüm.videoyu ekleyen benimle aynı okulda okuyan bir kız.
Ve bu videoyu 3 yere e- posta yolu ile şikayetimi ilettim(cumhurbaşkanlığı,cumhurbaşkanlığı genel sekreterliği,emniyet genel müdürlüğü)
Şİmdi bu kız hakkında bir cezai yaptırım vb bir şey olur mu?
Burası bir hukuk forumu olduğu için ilk önce terim yanlışlığını düzeltelim , şimdi hakaret ve sövme suçların şikayetçi, yaşadığı sürece mağdurdur.
Bu yüzden sizin yaptığınız şikayet değil ihbardır.Bu ihbarda resen dikkate alınıp dava açılmaz ancak şikayet olması gerekir.
Bu yüzden okul arkadaşınız, cumhurbaşkanı ve saydığınız o diğer devlet adamları kendisinden şikayetçi olursa ceza alır.
Siz o arkadaşınıza ceza verdirtmek için maksimum çabayı göstermişsiniz zaten.
her nereden gelirse gelsin ve her kime yapılırsa yapılsın hakaret cezasız kalmamalı... ihbarlarınızı saygıyla karşılıyorum.
Cumhurbaşkanı'na hakaret suçunu da kapsayan Devletin Egemenlik Alametlerinin ve Organlarının Saygınlığına Karşı Suçlar'ın takibi şikayete bağlı değildir, re'sen kovuşturulur.
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
Cumhurbaşkanı'na hakaret suçunu da kapsayan Devletin Egemenlik Alametlerinin ve Organlarının Saygınlığına Karşı Suçlar'ın takibi şikayete bağlı değildir, re'sen kovuşturulur.
Yine beni düzelttiniz çok teşekkürler :)
Ben de tekrar rica ederim :)
Cevap: Sanal ortamda devlet adamlarına hakaret
Üstteki iletiyi eylül 2008'de yazmıştım :)
Ve 2009 ekim ayında bir sabah emniyetten bir polis aradı. Yaptığım ihbarı işleme koymuşlar.Türk bürokrasininin inanılmaz hızı(!) :D
İlgili polis müdürlüğüne gitmemi istediler Bikaç belge imzaladım Ardından savcılığa gittim.İfademi falan aldılar. Meğerse polis sanal alemi epey takip ediyormuş.Bana ellerindeki diğer şikayetleri gösterdiler :) Facebook'taki hakaretleri takip ettiklerini söylediler :) Hatta amerikaya yazı yazmışlar.İP adresini istemişler Ama ifade özgürlüğü gerekçesiyle vermemişler
Ancak benim şikayet ettiğim video kısa süre sonra kaldırılmış zaten.Dolayısıyla hiçbir işlem yapılamadı :)
Aradan uzun süre geçti Ama aklıma gelmişken anlatayım dedim :)
Hakaretten daha çok önemli olan da devlet ve millete yönelik tehdit , kışkırtma ya da tahrik edici mesajların sanal ortamda rahatça yayılmasıdır. Biraz vakit ayırırsanız bomba yapımına kadar birçok şey internette mevcut, sizin de bildiğiniz gibi.
Bunlar için bu tarz prosedür ve rutin işlemlerinin hızlanması gerekmiyor mu?
Elbette hızlı olması lazım Ama devletin yapabileceği bir şey yok malesef bu konuda.En faza erişimi engelleyebilirler O da bir etki doğurmuyor İlgili siteler ifade özgürlüğü gerekçesiyle destek vermiyorlar Bana pek çok dosya göstermişlerdi Hiçbirinden sonuç çıkmıyor Arşive kaldırıyorlar tüm o dosyaları 8 yıl sonra da zaman aşımına uğruyormuş :)