Kredi Kartı Kapatılması İle İlgili
Merhaba öncelikle böyle bir siteyi hazırladığını için ve halkın sorunlarına bir nebzede olsa yardımcı olduğunuz için teşekkür etmek istiyorum.
Ben bir devlet üniversitesinde öğrenciyim.Ailemin çeşitli sebeplerinden dolayı borcumu 6 aylık bir süre içerisinde ilk 3 ayında asgari tutarları yatırdım.daha sonraki 2,5 aylık dilimde ise herhangi bir ücret yatıramadım.Limitim 500 liraydı.Ağustosun 28 inde baktığım da kartıma limitimin -100 tl oldugunu gördüm.daha sonra 530 lira yatırdım daha sonra limitim + ya cıktı.Fakat müşteri hizmetleriyle görüştüğümde artık yatırdığım bu mebla ile herhangi bir borcumun kalmadığı ve bankada ekstradan 101 liralık param kaldığı (+ hesap olarak ) ama ödeme yapılmadığı için kredi kartımın kapatıldığı söylendi.Benim sorum ise ,benim herhangi bir icralık durumum olmadığı fakat kartım kapatıldığı için şahsımın merkez bankasına kara liste olarak verilip verilmediğini bilemiyorum.Sizce verilmişmiyimdir ? bu konu içinde sizlerden yardım istiyorum.
Simdiden ilginiz için teşekkür ederim.Lütfen cevaplayın.
Re: Kredi Kartı Kapatılması İle İlgili
yani 1 Allah'ın kulu bilmiyormu ?
Merkez bankası listelerine isminiz girmemiş olsa dahi;
üye bankaların müşterilerinin ödeme performansları vb. diğer bilgilerinin paylaşımına olanak sağlayan Kredi kayıt bürosu kayıtlarında yaptığınız yapmadığınız ödemeler,kanuni takipler görülecektir.
Bu nedenle geçmişte yaşadığınız gecikme-ödememe-kanuni takipler nedeniyle yeni kredi-kart başvurularınızda olumsuz cevap almanız ihtimali yüksektir.
anladım.Herhangi kanuni bi işlem olmasa bile gecikme ve ödememe sorunundan dolayı sorun cıkacak yani.Peki bunun bir süresi varmı ? 5 yıl mesela merkez bankasından kara listeye eklenme durumu oluyor.burada varmı böyle birşey
Yok.Sonsuza kadar da tutabilirler kayıtları.
Banka başvuru durumunda kendi kayıtları ve kredi kayıt bürosundan alacağı bilgilere göre başvurunuza olumlu-olumsuz cevap verme konusunda tek yetkili noktadır.
Çok kötü bir ödeme siciliniz olsa da banka olumlu cevap verebileceği gibi,hiç bir olumsuz nokta olmamasına rağmen başvuruya olumsuz cevap verebilir.
Burada sizin yapabileceğiniz bankayı ödeme gücünüz ve sürekliliğini ıspatlayarak ikna etmek olacaktır.
hmm.Peki sizce merkez bankasına kara listesine girmişmiyimdir ? bu konu hakkında net bi cevap alamadım da.
Net cevabı merkez bankasından alabilirsiniz.
Kişisel fikrim,girmişsinizdir.
tamam çok teşekkür ederim.Bence girmemişimdir çünkü banka ile görüştüğümde açtırmak için kartımı 6 ay sonra tekrar basvurabileceğimi söylediler girmiş olsa idim 5 sene boyunca derlerdi gibi geliyor.İlginiz için teşekkür ederim
Denemek için bir başka bankadan başvuruda bulunabilirsiniz.
peki.teşekkür ederim yardımlarınız için