Merhaba, bizim bir arsa var 20 sene önce noter satışı ile alındı, fakat tapusu 15-20 ortağa bölünmüş bunun için bir zaman aşamı veya tapuyu almanın bir yolu varmı.
Printable View
Merhaba, bizim bir arsa var 20 sene önce noter satışı ile alındı, fakat tapusu 15-20 ortağa bölünmüş bunun için bir zaman aşamı veya tapuyu almanın bir yolu varmı.
cevap verecek kimse yok mu?
yok.................
arkadaşım tam anlatmamıssın anlatsaydın biraz yardımcı olabilirdim ...sadece şunu soleyebilirim noter satışının hiç bir mahiyeti yok diyebilirim ..kısacası noter satışı yapılır yapılmaz tapudanda satış yapılmalıydı
Merhaba fazla karşmasık olmasın diye detaya girmedim.
Ozaman şöyle anlatayım, 20 sene önce babam noter satışıyla ev alıyor (bu evin tapsu var) tapusunu almıyor, bundan 5 sene önce tapuyu almak için biraz girişimde bulunduk evin ilk sahipleri olan 3 kişi bulunup noterden vekalet alındı ve tapuya gidildi. Fakat tapuda bu kişilerin haricinde bir çok mirasçı çıktı, hatta bunların tanımadıkları insanlar, üveyler vs. mirasçı olarak kayıtlara girmiş.Yaklaşık 15-20 kişi.
Bu tapuyu almak için ne yapılabilir, piyasada m2 fiyatının 1500 ytl olduğunu tahmin ediyorum, arsa gerçekte 400 m2 fakat babam az vergi ödemek için tapuda 250 m2 ye düşürmüş eyüp silahtarda bilge üni. çok yakın bi yer.
Dava açılsa tapuyu almak ne kadar zaman alır avukatlık ve dosya masrafları ile diğer tüm masraflar ne tutar, ayrıca bu arsa bize ne kadara satılır.
Yada buranın tapusunu almak için daha başka kolay yollar varmıdır? Tapudan ayarlanamaz mı? Şimdiden cevaplarınız için tşk. ederim.
beni aydınlatabilcek bir avukat arkadaşımız yokmudur? :rolleyes:
cevap pls..
noter satışının hiç bir hükmü yoktur