Haksız fesih işlemi nedeniyle işsiz kaldığım süreler için de işe iade davası haricinde ayrıca hak talebi ile dava acabil
1 aylık hamile iken 17. maddeye istinaden organizasyon degişikliği sebebiyle işten cıkarıldım. Haksız fesih işlemi nedeniyle işsiz kaldığım süreler için _işe iade davası haricinde_ ayrıca hak talebi ile dava acabilirmiyim. Hamile bir bayanı baska isverenler kısa bir sure sonra dogum iznine ayrılacak olması nedeniyle 6 aylığına işe almak istemeyecektir. Calısıyor olsaydım dogum öncesi 8 hafta ve dogum sonrası 8 hafta izin kullanabilecektim. Doktor tarafından uygun görülmesi halinde doğum öncesine ait 6 haftalık izni dogum sonrası izne ilave edebilecekti. Bu şartlar altında dogum iznine ait 6+8 hafta dogum iznini dogumdan sonra kullanabilecektim. 6 ay hamilelik süresi + 4 ay dogum izin süresi için _ise iade davası haricinde_ ayrıca haksız fesih işlemi nedeniyle işsiz kaldığım süreler için hak talebi ile dava acabilirmiyim. Dava acabilirsem kanıt olarak mahkemeye ne sunabilirim ve ne kadarlık bir süre için hak talep edebilirim.? Yardımlarınız için şimdiden tesekkurler.
İşsizlik Sigortası ve İşe İade Davası
1080 günden fazla sigorta primim ödendiği için, 300 gün (10 ay), süre ile işsizlik sigortası ödeneği alacağım.Yeni işten çıkarıldığım için 1 ay içinde işe iade davası da acacagım. Dava süreci yaklasık 1-1.5 yıl sürüyormuş. Dava süreci sonunda mahkeme kararının kesinleşmesine kadar çalıştırılmadığım süre için en çok dört aya kadar doğmuş bulunan ücret ve diğer haklarımın ödeneceği öngörüldüğünde işten çıktığım ilk 4 ay için hem işsizlik sigorta ödeneği alacağım hemde mahkeme kararı ile 4 aylık ücret bordrom yapılacak. Bu durumda hem çalışmıyor gözüküp işsizlik sigortası alacağım hemde daha sonradan aynı dönem için mahkeme kararı ile calışıyormuş gibi görüneceğim. Bu durumda bir çelişki olur mu işsizlik sigortası bu dönemde calısmıssınız deyip ödediği parayı geri iade isteyebilir mi? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
Re: Haksız fesih işlemi nedeniyle işsiz kaldığım süreler için de işe iade davası haricinde ayrıca hak talebi ile dava ac
merhaba erdoğan kırcalı,beyefendi ben 10.000 çalışanı olan biryerde çalışıyorken haksız yere işten çıkarıldım bunun sonucunda dava açtım ve boşta geçen süreler için 4 aylık ve diyer haklarımın ödenmesine karar verildi işe iade davasını kazandım şuanda temyize gitti sonuç lehime onanırsa 3yıldır boştayım işten çıkarıldığımda 5 yıl sonra emekli olacaktım 3 yıl boşamı gidecek şimdi haksızlığımı ben ispat ettim iş verenim haklı olduğum halde beni 9 kişinin yerine kurban olarak beni seçti ne olur söyleyin bana bu nebiçim kanun benim 3 yılım ne olacak bundan dolayı tekrar dava açabilirmiyim bu konuda yardımlarınızı esirgemeyin lütfen şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum...
Re: Haksız fesih işlemi nedeniyle işsiz kaldığım süreler için de işe iade davası haricinde ayrıca hak talebi ile dava ac
3 yıl boyunca bir yerde çalıştınız mı?İşe aide davası açmış olmanız bir başka yerde çalışmanıza engel teşkil etmez.
Kazandığınız dava sonrası çalışmadığınız sürenin en çok 4 aylık kısmı için,sanki çalışmışsınız gibi tüm haklarınızın ödenmesine(maaş,ssk primi ödenmesi,varsa hak edilen ikramiye) karar verilir.İşverenin sizi işe davet etmemesi durumunda da en çok 8 aya kadar olmak üzere işe başlatmama tazminatı ödenmesine karar verilir.
İşverenin haksız feshi nedeniyle oluşan kayıplarınızdan tazmin edebilecekleriniz ne yazık ki bunlarla sınırlıdır.