Edinilmiş malların tasfiyesi
merhaba,şiddetli geçimsizlik nedeniyle açmış olduğum boşanma davası reddedildi ve karar kesinleştikten sonraki 3 yıllık bekleme süresi doldu.şimdi yeni bir dava açtım ve gün aldım.sorum şu; kendime bir ev alacağım kısmi peşinat ve banka kredisiyle.ikinci davamın sonuçlanmasını mı bekleyeyim yoksa dava açıldıktan sonra alacağım için herhangi bir sorun yok mu? eşim talep etse bile bildiğim kadarıyla edinilmiş malların tasviyesi boşanma davası açıldığı tarih itibariyle yapılıyor,yani dava açıldıktan sonra kendi adıma aldığım bir ev üzerinde eşim herhangi bir hak talep edemez.beni aydınlatırsanız çok memnun olurum.
Re: edinilmiş malların tasfiyesi
Belirttiğniz gibi malların tasfiyesinde göz önünde tutulan zaman boşanma davasının açıldığı tarihitir.MK. m.225/2
Re: edinilmiş malların tasfiyesi
Boşanma davasında boşanmaya karar verildiği taktirde,edinilmiş mallara katılma rejiminin tasfiyesinde dava tarihi gözönüne alınacaktır.Dava tarihinden itibaren geçerli olmak üzere edinilmiş mallara katılma rejimi son bulmuş olacaktır.Böylece eşlerden birinin davayı mümkün olduğu kadar uzatıp,diğer eşin dava tarihinden sonra edineceği mallara katılma alacağınının önüne geçilmiş olunmaktadır.