Bankanın Kart Limitleri Habersiz Düşürmesi
Bir bankadan almış olduğum kredi kartı limiti 6000 4250 harcamam var ve benden habersiz limit düşürülmüş.
1- Limit aşımı için 199 ytl para ekstre eklenmiş. Haksız değilmi bu.
2-Bu kart platin olduğu için 55 Ytl Yılllık aidat üyeliği uygulanmış.
3-Bir anda limitim yetmeyince zorda kaldım ticari işlemleri kira şu bu ona göre ayarlamıştım bu da beni zorda bıraktı.
+250 yatırdığım anda limit düşürmleri de biraz sinsice ne bankacılık sistemi maşallah. Daha cok yabancı gelir bu kanunlarla. Kaz çok buyursunlar.
Re: Bankanin Kart Limitleri Habersiz Düşürmesi
Bankayla yaptığınız sözleşmeye bakın.
Ayrıca bildirim elinize geçmese bile tebligatın yapılmış varsayılacağı durumlardan birinin olup olmadığına bakın.
Ayrıca banka yetkilisiyle konuşup itiraz edin. Hukuki yollara başvurmadan diyalogla halledilebilecek bir sorun olabilir.
Sayın std bankayla irtibata geçtim. Acil limit artırım gibi bir iişlem vardı istedim yok. İptal edim dedim ama şu üyelik ücrtei ve sözde limit aşım ücretini iade edin 120 ytl limit aşımmı olur. üstelik ben harcarken limit 6 000 di. Nasıl verdin. Tam yatırdım limit düştü. Bankalar cozuutu iyice asli görevi olan (para kazanmak tabide) Ticareti destekleme nerde.
Bence devlet bunlara gelişmiş ülkelerde olduğu gibi% 30 lara kadar ticari kredi verme zorunluluğu getirmeli. Adamlar vu kaç oldu iyice.
Şimdi tekrar itiraz edicem dilekçe ile ama zor keşke borcu hemen yatırmsaydık .
Alıntı:
mustangy rumuzlu üyeden alıntı
Sayın std bankayla irtibata geçtim. Acil limit artırım gibi bir iişlem vardı istedim yok. İptal edim dedim ama şu üyelik ücrtei ve sözde limit aşım ücretini iade edin 120 ytl limit aşımmı olur. üstelik ben harcarken limit 6 000 di. Nasıl verdin. Tam yatırdım limit düştü. Bankalar cozuutu iyice asli görevi olan (para kazanmak tabide) Ticareti destekleme nerde.
Bence devlet bunlara gelişmiş ülkelerde olduğu gibi% 30 lara kadar ticari kredi verme zorunluluğu getirmeli. Adamlar vu kaç oldu iyice.
Şimdi tekrar itiraz edicem dilekçe ile ama zor keşke borcu hemen yatırmsaydık .
türkçeyi kaatlettin ya
Galiba haklısın özür.
Kısaca banka keyfine sana lımıt verdim borcunu odedıgın halde bu lımıtı kaldırdım demesi ne kadar haklı. Emınım yasalarımıza da uygundur ama dusununce bunun sonucları iş yapmaya calısanlar için ağır olabilir.
En iyi bu kadar yazabildim Mahsunprenses . Pardon.
Re: Bankanın Kart Limitleri Habersiz Düşürmesi
limit aşımı ve üyelik ücreti için, ekstre kesildiği tarihten itibaren 10 gün içinde t.hakem heyetine başvurabilirsin.
bir önceki ekstrede 6000olan limit, şimdi 4500 olduysa, haklı olarak ücret iadesi onaylanır.