Ölen Kişiden Kalan Mirasın Satışı
Dedem vefatının'ın ardından geriye 2 tane tapusu kendi üzerine olan daire bıraktı 3 kardeş bu daireleri satıp parayı uygun şekilde bölecekler.
Kardeşlerden birinin evlerin satılmasına onay vermemesi durumunda evler diğer 2 kardeşin onayı ile satılamazmı ?Tüm kardeşlerin onay vermesimi gerekiyor ;satış yapılabilmesi için?
Re: Ölen Kişiden Kalan Mirasın Satışı
Babaannem de hayatta değil.
Re: 10 mirasçı anlaşamıyor
Dedem vefatının'ın ardından geriye 2 tane tapusu kendi üzerine olan daire bıraktı 3 kardeş bu daireleri satıp parayı uygun şekilde bölecekler.
Kardeşlerden birinin evlerin satılmasına onay vermemesi durumunda evler diğer 2 kardeşin onayı ile satılamazmı ?Tüm kardeşlerin onay vermesimi gerekiyor ;satış yapılabilmesi için?
Babaannem de hayatta değil
Mirasçılar aralarında anlaşamazlarsa, mirasçılardan biri ortaklığı bitirme davası açarak satışı isteyebilir.Bu durumda davaya konu mallar açık arttırma usulüyle satılır.
Satışa herkes katılabilir,ilk arttırmada %60 veya üzeri,ikinci arttırmada %40ını veren alır,kdv sini öder.
Dava masrafları düşüldükten sonra kalan miktar mirasçılar arasında hiiseleri oranında pay edilir.
Bu durumda mirasçıların tamamının kayba uğrayacağı açık olduğundan bir şekilde satışı istemeyenin ikna edilmesi herkesin yararına olacaktır.
Şöyle birşey olabilir mi?
Diyelim ki üç kardeşten birisi satılmasını istemiyor. İş açık arttırmaya kadar gidecek. Satılmasını istemeyen kişi satın alabilir mi? (% 60, % 40 ucuza alacak ya hani)
Veya açık arttırma kararı verilmesine az bir zaman kala satılmasını istemeyen kişi "Tamam, satalım gitsin" derse bu sefer de diğer kardeşlerden birisi "Bu sefer de ben satmıyorum, inat değil mi? diyebilir mi? Davayı açan kişinin böyle deme hakkı var mı?
Alıntı:
pekerol rumuzlu üyeden alıntı
Şöyle birşey olabilir mi?
Diyelim ki üç kardeşten birisi satılmasını istemiyor. İş açık arttırmaya kadar gidecek. Satılmasını istemeyen kişi satın alabilir mi? (% 60, % 40 ucuza alacak ya hani)
Veya açık arttırma kararı verilmesine az bir zaman kala satılmasını istemeyen kişi "Tamam, satalım gitsin" derse bu sefer de diğer kardeşlerden birisi "Bu sefer de ben satmıyorum, inat değil mi? diyebilir mi? Davayı açan kişinin böyle deme hakkı var mı?
Satılmasını istemeyenin satışı engellemesinin imkanı yok.
Anlaşarak veya açık arttırmayla satış satıştır.
Davacı davasına devam ettiği sürece açık arttırma işlemine devam edilir ve sonuçlandırılır.
Davacı davasından vazgeçerse bu kez satmak isteyen diğeri aynı davayı açabilir.
Tabii ki ortak olduğu malın satılmasını istemeyen kişinin diğer hisseleri alması en doğal şeydir.
%60 ve %40 açık arttırmanın başlangıç rakamıdır. Açık arttırmanın sonucu %500 de olabilir. Dolayısıyla açık arttırmada ucuza gider diye genelleyemeyiz.