İşyerim bana zorla imza attırmaya çalışıyor
Ben 14,08,2006 yılında çalışmakta bulundugun işyerine başladım.17,09,2008 tarihinde bana işten çıkarılacagımı ama paramı alabilmem için şirketin daralma politikasından dolayı diye yazılı 4857 md17 yazılı bir kagıt imzalatmak istediler.Ben tamam ne kadar para alıcam dedim alacaklarım haklarım nelerdir ddim bana sen imzayı at biz seni çagırıcaz dediler,tamam da ne kadar alıcam borçlarım var dedim ben tahmini hesapladım dedim,bu hesabın bana düşmedigini kendilerinin hesaplayacagını söylediler.Ben imzalamam gereken kagıdı bana vermelerini ve avukada gösterip danışmam gerektigini bi sorun yok derlerse imzalayacagımı söyledim.Bana bunu veremeyeceklerimi imzalamam gerektigini söylediler ben imzalamadım ertesi gün işe geldim 18,09,2008 tarihinde beni tekrar çagırıp bu kagıdı imzala dediler baskı yapmay başladılar ben yine imzalamadım ozaman bizde bu kagıdı noterle onaylatıp göndeririz dediler ben tamam dedim,ozaman hadi sen git işine son verildi dendi bende aynı gün saat 15:00 sularında işyerinden çıktım.19,09,2008 tarihinde öglen civarında tekrar işyerime gittim bana işçi bulma kurumuna vermem gereken kagıdı vermelerini istedim işsizlik maaşını başlatabilmem için bana hayır biz bu kagıdı sana veremeyiz noter onaylı kagıt sana geldiginde o kagıtla bize gel ozaman alırsın ancak dediler ve devamında biz sana söyledik pişman olucaksın dedilerhatta noter masrafı 60ytl olan parayıda senden kesicez dediler, ben sorun olmadıgını söyledim.Şimdi arkadaşlarım ve tanıdıklarım diyorki ya sana 3 gün sonra işe gelmedi 3 gün boyunca der ve tutanak gönderirse haklarını alamazsın dediler. Böyle birşey yapabilirlermi yaparlarsa haklarımı kaybedermiyim ve bana imza atmam gereken kagıdı noterle gönderebilirlermi imza atmışmı sayılırım ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim saygılarımla.
Re: İşyerim bana zorla imza attırmaya çalışıyor
Yardımınız için teşekkür ederim ama ban imzalatmak istedikleri kagıdı evime noterle gönderebilirlermi yada noterle evime hangi kagıdı gönderebilirler yakın çevrem bana 3 gün gelemediginden iş hakkı feshine yazısını gönderir diyor banada mantıklı geliyor çünkü bana imza attıramadıgı kagıdı noterle gönderdiginde imzalamışmı sayılıyorum bugün 3.gün işe gitmiyorum karşıyakaya gidicem avukata danışmaya ama şimdilik sizdende haber bekliyorum yardımlarınız için teşekkürler.
Avukata gittim ve vekalet verdim aynı zamanda avukatım ihtar çekti işyerime ama çalışma bakanlıgına da şikayette bulunmuştum çalışma bakanlıgı ben eger dava açarsam devreden çıkıyormu?
Aynı zamanda ayın 19undan beri boştayım boşta oldugum sürelerin parasını alabilirmiyim?
Bir de benim borçlarım var onları ödeyemeyecegim kredi vs. onların faizi olacak bunun için ne yapabilirim
Alıntı:
sweett80 rumuzlu üyeden alıntı
Avukata gittim ve vekalet verdim aynı zamanda avukatım ihtar çekti işyerime ama çalışma bakanlıgına da şikayette bulunmuştum çalışma bakanlıgı ben eger dava açarsam devreden çıkıyormu?
Dava açmanız Bölge çalışma müdürlüğüne yaptığınız şikayeti devre dışı bırakmaz.
Alıntı:
Aynı zamanda ayın 19undan beri boştayım boşta oldugum sürelerin parasını alabilirmiyim?
İşe iade davası açarsanız,davayı kazanmanız durumunda boşta geçen süreden ilk 4 ay için çalışmışsınız gibi prim ödemelerinizin yapılmasına ve maaşlarınızın ödenmesine,işinize iade edilmenize,işe başlatılmazsanız ilave olarak en çok 8 aylık maaşınız tutarında işe başlatmama tazminatına karar verilebilir.
Alıntı:
Bir de benim borçlarım var onları ödeyemeyecegim kredi vs. onların faizi olacak bunun için ne yapabilirim
Kredi borçlarınızı çalışmamanıza bağlayıp ödememezlik yapmayın.
Bu konuda iş sözleşmenizin feshinden kaynaklanan zararlarınızı işverenden tahsil imkanınınız ne yazık ki yok.
sn erdogan bey verdiginiz bilgiler için çok teşekkür ederim aklıma birşey daha takıldıbeni ayın 18inde çıkardılar benim işkura vermem gereken belge verilmiyor tabi bu durumda işkur benim hem işsizlik maaşımı baglayamıyor hemde işkurun bana iş bulma imkanı olmuyor bu belgeyi naıl alıcam vermemelerinin sebebi nedir eger bilerek vermiyorlarsa bunu cezası varmı yardımınız için çok teşekkür ederim avukatım karşıyakada onada danışayımmı?
Alıntı:
...avukatım karşıyakada onada danışayımmı?
Evet,lütfen avukatınıza danışınız.