Nafaka azaltma talebiyle mahkeme
Öncelikle herkese iyi çalışmalar.Ben 2000 yılında evlendim ve 7 yaşında bir kızımız var.Şu an anlaşmalı olarak karımdan boşanmak istiyorum.Eşimle nafaka konusunda kendisine 800 çocuğumuza 300 ytl olmak üzere aylık toplam 1100 ytl vermem konusunda anlaşmıştık.Fakat şu an eşim bunun 800 ytlsini çocuğumuza 300 ytlsini de kendisine bağlanması konusunda anlaşma metnine yazılmasını istiyor.Takdir edersiniz ki bu rakam o yaştaki bir çocuk için çok fazla.Ama benim de uğraşıcak gücüm kalmadı bir an evvel bu evliliğin son bulmasını istiyorum.Şu anda bu şartlarda nafaka ödemeyi kabul edip daha sonra eşim evlendiği taktirde çocuğumuza ödediğim bu miktarın azaltılması için mahkemeye başvurabilirmiyim ve kazanma şansım nedir?Yardımlarınızı bekliyorum,teşekkürler.
Re: Nafaka azaltma talebiyle mahkeme
Başvurabilirsiniz, başvurmasına da...
Mahkeme anlaşmalı boşanma protokolünde karara bağlanmış bir konuda kararı değiştirmez, nafakanın azaltılması talebini reddeder.
Anlaşmalı boşanma evliliğin mali sonuçları hakkında tam bir anlaşma olduğu hallerde yapılır. Bu anlaşma hakkaniyete uymasa bile geçerlidir.
(Yani protokole aylık 10 bin - 100 bin gibi ödeme gücünüzün çok üstünde nafaka yazıp mahkemede kabul ettiğinizi beyan ederseniz hakim onayladıktan sonra bir daha bundan geri dönme imkanı yok.)
Anlaşmalı boşanma bir anlaşmaya, bir sözleşmeye dayanır.
Anlaşma şartları iki taraf için de bağlayıcıdır.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Başvurabilirsiniz, başvurmasına da...
Mahkeme anlaşmalı boşanma protokolünde karara bağlanmış bir konuda kararı değiştirmez, nafakanın azaltılması talebini reddeder.
Anlaşmalı boşanma evliliğin mali sonuçları hakkında tam bir anlaşma olduğu hallerde yapılır. Bu anlaşma hakkaniyete uymasa bile geçerlidir.
(Yani protokole aylık 10 bin - 100 bin gibi ödeme gücünüzün çok üstünde nafaka yazıp mahkemede kabul ettiğinizi beyan ederseniz hakim onayladıktan sonra bir daha bundan geri dönme imkanı yok.)
Anlaşmalı boşanma bir anlaşmaya, bir sözleşmeye dayanır.
Anlaşma şartları iki taraf için de bağlayıcıdır.
Hakim protokole bağlı değildir.
Alıntı:
esmerman rumuzlu üyeden alıntı
Hakim protokole bağlı değildir.
Birinci hakimin boşanma davası sırasında onayladığı protokolün hükümlerini, ikinci hakim nafaka davasında değiştirmez.
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.Peki ilerde dava açabilmem için protokole bir madde ekleyebilir miyiz?Bu konuda bilginiz var mı?
Nasıl bir madde? Eşiniz kabul edecek mi?
"Yani koca kadına 800, çocuğa 300 YTL nafaka ödeyecek. Ama koca ileride dava açarak bunu azaltabilir." şeklinde mi?
Eşiniz madem nafakanın azaltılmasını kabul ediyor, neden baştan daha az bir rakam yazılmıyor?