Kira bedeli ve elektrik borcunun tahsili
Kiracımızın kira bedelini ödememesinden dolayı mahkem kararı ile dükkandan tahliye edildi ve mallarına haciz işlemi yaptırıldı, fakat yediemin olarak kiracının üzerine icra memurlarınca mallar kaydettirilmiş ve yeddiemin tayin edilmiştir.Ancak bir gece yarısı dükkandaki malları alarak kiracı kaçmış ve bu esnada da kontratta yazılan ev adresinden de taşınmış, bu arada da kiracımız babası adına kaydettirdiği elektrik faturasını da (3 milyara yakın-Tedaş görevlileri bu borç olana kadar neden elektriği kesmediler o da bir muamma.) ödememiştir.(Su faturasını da saymıyorum)
Sorular:
1.Kiracı hacizli malları kaçırdığı için ne gibi yaptırım yapılabilir?
2.Kiracının ödemediği (3) kira bedelini nasıl tahsil ederim?
3.Elekrtik faturası babasının üzerine ve bu fatura bedeli nasıl tahsil edilebilir?
4.TEDAŞ görevlilerinin elektrik faturasının 3 milyar olana kadar elektriği kesmemesinden ve beni madur etmesinden dolayı nasıl hakkımı arayabilirim?
Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama.. Şimdiden teşekkür ediyorum yardım edeceklere.
Re: Kira bedeli ve elektrik borcunun tahsili
elektrik idaresi senelerdir böyle bvir uygulamayı devam ettiriyor.sebebi basit kullanım bedelini faiziyle almak .bahaneleri ise avrupa insan hakları derneği elektrik kesintisine karşıymış insanları elektrikten mahrum bırakmak doğru değilmiş.
(çoluk çocuk okuyor ders çalışma hakları ,oturma hakları iş,aş yemek pişirme ve vs insani gereksinimler vs...
kabul edilebilir.peki ya ödenmeyen elektrik faturası için ev sahibini muhatap alabilirler mi?almamaları lazım .elektrik faturası kimin adına ise muhatabı onlar olacak.
tabi ikinci sorunuz kira bedelini tahsil olayını da bence unutun bu kadar para vermemek için evini barkını ,ve hatta yaşamını komple değiştiren ailesinin de şerefini düşürecek pozisyonda davranışlar içindeyse ne yapabilirsiniz.
hacize gitseniz ne yazar bir buzdolabı yediemin deyse değeri 50 ytl keza tv de aynen öyle.
ama kiracıyı yani borçluyu yediemin olarak tayin eden de yanlış yapmış ama kanatim odurki o da ailenin böyle bir parayı ödeyemeyeceğini düşündüğü için bence kaçması için bir fırsat vermiş.
kedinin önüne ciğer koymuş sonra da yeme demiş.
değerli dostum siz boşalan dairenizi tekrar süratle kiraya verin vede diğer olaylarlarıda sineye çekmenizi tavsiye ederim.
evi barkı boşaltan ,elektrik ödeyemeyecek durumda olan ,ve kanatim haczedilecek malıda olmıyan bir insandan ne alabilirsiniz.
diğer taraftan elektrik idaresi ödenmeyen para için zaten adlı takibat yaptıracak.ve bir daha adına elektrik saati açtırmayacaktırTürkiyenin neresine giderse gitsin.
icra daiğresini uygulamassı hakkında avukat arkadaşların düşüncesini bende öğrenmek isterim yani borçlu ya yedi emin olarak mal teslim edilmesi varit olan bir uygulamamıdır?bana çok mantıklı gelmedi ama.
soruya cevap alamazsanızda şaşmayın zira bu konu kiraci ev sahibi ilişkileri gayrımenkul hukukunda değerlendirilmesi gereki diye düşünebilirler.yani yanlış yerdesiniz gibi