Anonim şirket hissedarlarının şirket anasözleşmesinde yer alan bilgileri yanlış verilmişse.Ne yapılmalı
Printable View
Anonim şirket hissedarlarının şirket anasözleşmesinde yer alan bilgileri yanlış verilmişse.Ne yapılmalı
Nasıl bir yanlışlık?
Şirket karar defterinde karar aldırıp, sicil gazetesinde tashih ilamı verirler.
(Zira kimlik,ikamet vs. bilgilerin resmi nüshalarla (noter, muhtarlık) teslim edildiğinden, yanlışlık muhtemelen, sicilin yanlış ilan vermesiden kaynaklanıyordur. Kayıt için verilen evraklara arşivden herzaman ulaşmak mümkündür. )
Ancak yanlışlıkla(bilmiyorum mümkün müdür?) başka evrakları ile kurulmuşsa, şirket için mahkemeye başvurmanız gerek.(Feshini istemek için)
Saygılarımla.
Ortağı oldugum Anonim şirketteki hisselerimi önce şirket defterinde imza ile ve sonra noter huzurunda devrettim.Daha sonra ticaret odasındada bu kaydı değiştirmek için gitttiğimizde "Şirketin 4 senedir yönetim kurulunun toplanmadıgı ve ticret odasına borçlarının da bulunduğu" gerekçe ile Ticaret odasında devir tastiğimi yapamadım...Tabiatıyla ticari gzetede de bu ayrılma yer almadı...Şirket Müdürüne ve ilgili müşavirlerine sayısız kereler bu durumu ilettim .Para olmadıgından yönetim kurulunu toplayamadıklarını söylediler... Şu anda atıl durumda bulunan ve hiç ticari faaliyeti bulunmayan bu A.Ş. den ayrılmamın başka bir yolu varmı?
Değerli yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.